back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε δεσμευτεί να στηρίξουμε τους καταναλωτές ενέργειας στην Ελλάδα και μέσω κρατικής ενίσχυσης, αλλά και μέσω της ενθάρρυνσης προς τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος να απορροφήσουν μέρος της αύξησης της τιμής του ρεύματος» επισήμανε στο πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους επόμενους 3 με 6 μήνες. «Έχουμε επίσης καταθέσει πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα», συμπλήρωσε, ο ελληνας πρωθυπουργός.

 

Τους βασικούς άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μία Νέα Αρχή στην οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συζήτησε διεξοδικά ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ Τσιπρας ζήτησε μεταξύ άλλων τη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, 40 ως 60% μεσοσταθμικά και 120 δόσεις για το υπόλοιπο, ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας και τη ριζική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η ΕΕ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που είναι «ένα οριζόντιο χαράτσι, ασχέτως εισοδήματος, που πλήττει κυρίως τους μικρούς και μεσαίους».

 

Ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί να καλύψει έκτακτες ανάγκες και περισσότερα από 3 στα 10 δυσκολεύονται να πληρώσουν πάγιους λογαριασμούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Περίπου το 17% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα έξοδα θέρμανσης ενώ το 12,5% δεν καταφέρνει κάθε δεύτερη μέρα να έχει στη διατροφή του κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή αντίστοιχης θρεπτικής αξίας λαχανικά.

Κοντά στη λήψη αυστηρών μέτρων φαίνεται να βρίσκονται Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά, καθώς σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες πέρασαν στο κόκκινο.

 

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΕΙΝΑΠ που ζητά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκαλεί η απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών, να μην νοσηλεύουν στις κλινικές τους ασθενείς με κορονοϊό. Στην καταγγελία της η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό́ ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

 

« Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης και στην προοπτική το να πάμε σε lockdown σαν και αυτά που είχαμε στο παρελθόν», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα στην Θεσσαλονίκη. Επανέλαβε ωστόσο ότι σε περιοχές όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση σε μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα.

Απαντώντας στην κριτική περί καθυστέρησης σε ότι αφορά την θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τροπολογία που θα επιτρέψει στη χώρα την προμήθειά τους.

 

«Βαθιά επικίνδυνο», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νασος Ηλιοπουλος το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο ζήτησε «να αλλάξει τώρα».

 

Προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου προσκόμισαν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του “Σπιτού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη παρουσία του κ. Ερντογάν, αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ε. Τατάρ, εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου. «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση» απάντησε για το ενδεχόμενο συνάντησης του κ Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής .

 

Με μία σειρά έργων μεγάλης κλίμακας, συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν, τον περασμένο μήνα, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε δεκάδες δρόμους της πόλης.

 

Οι κινεζικές Αρχές ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του ομίλου Evergrande, σύμφωνα με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις σχετικές συζητήσεις, σηματοδοτώντας την απροθυμία των Αρχών να διασώσουν ότι απέμεινε από την καταχρεωμένη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων. Η Evergrande, καλείται σήμερα να καταβάλει τόκους ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων και 47,5 εκατ. δολαρίων την ερχόμενη εβδομάδα.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην ΑΤΤΙΚΗ αυριο, γενικά αίθριος ο καιρός. Ανεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ωρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα