back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Δείκτης για την πορεία διασποράς της πανδημίας το επόμενο διάστημα θα είναι το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, με τους ειδικούς πάντως να προειδοποιούν ότι θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή μιλώντας στο MEGA εκτίμησε ότι θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί στους μαθητές και παραδέχθηκε ότι «μέχρι στιγμής τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών δεν είναι ενθαρρυντικά».

 

Νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσουν από τη Δευτέρα. Όσοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ.

Σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές και μουσικές παραγωγές.

Στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και στα γήπεδα θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και γυμναστήρια θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών.

 

Άλλες δύο περιοχές η Αργολίδα και η Ευρυτανία μπαίνουν στο κόκκινο του επιδημιολογικου χάρτη της χώρας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο.

 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.170 νέα κρούσματα. Άλλοι 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί 14.060 θάνατοι.

384 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι 343 είναι ανεμβολίαστοι.

 

«Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος η επιστήμη θα νικήσει» ήταν το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά προς τους συμμετέχοντες σε ιατρικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

«Η νόσος covid-19 είναι μία απειλή για την παγκόσμια υγεία που συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια», τόνισε επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο τώρα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι να αξιοποιήσει τα διδάγματα που αποκόμισε από την αντιμετώπισή της προς όφελος όλων των ασθενών.

 

Αυστηρό μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς, που φθάνουν σχεδόν τα 80 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 25% του πληθυσμού.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζομένων, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μειοψηφία πολιτών, η οποία υποστηριζόμενη από μια μειοψηφία πολιτικών εμποδίζει τις ΗΠΑ να γυρίσουν τη σελίδα της πανδημίας, αρνούμενη να εμβολιαστεί.

Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων υποχρεωτικό εμβολιασμό ή τεστ σε εβδομαδιαία βάση για περίπου 100 εκατομμύρια υπαλλήλους μεγάλων επιχειρήσεων.

 

To 70% αγγίζει η ανεργία των νέων σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ φθάνει το 30% στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, με την ευκαιρία της ΔΕΘ.

Υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη.

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

 

Για σεισμική ακολουθία που ξεφεύγει από τα συνήθη πρότυπα έκανε λόγο στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, αναφερόμενος στις δονήσεις του τελευταίου διαστήματος στη Νίσηρο.

Σημείωσε πως έγινε ένας μεγάλος σεισμός και ακολούθησαν άλλοι 45 άνω των 4 Ρίχτερ, γεγονός που σημαίνει πως δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο ασφάλειας μετασεισμικής δραστηριότητας.

 

Πυροβολισμοί στη βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο Οχάιο.

Κάποιος άνοιξε πυρ μέσα στη βάση, οι δυνάμεις ασφαλείας χτενίζουν το κτίριο αυτή τη στιγμή, ανέφερε μέσω twitter η στρατιωτική μονάδα, η οποία έχει αποκλειστεί.

Τραυματίες από σφαίρες στο Ιστ Σεντ Λούις, στην πολιτεία Ιλινόι.

Λεπτομέρειες για το συμβάν δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο και αξιωματικούς της αστυνομίας, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων, που έριξαν το αυτοκίνητο διαφυγής τους πάνω σε τρένο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα