back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η Κρήτη υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη για το τελευταίο αντίο.

Στο δρόμο για τα Χανιά και τη δημοτική αγορά η σορός του. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το λιμάνι της Σούδας με χειροκροτήματα, ενώ συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του από τον Πειραιά στη γενέτειρά του, με τραγούδια του να ακούγονται από τα μεγάφωνα του πλοίου της γραμμής και τον κόσμο όρθιο να χειροκροτεί τον κορυφαίο δημιουργό.

Μετά τη στάση στην αγορά, η σορός του θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα, σε μια διαδρομή που θα γίνει πεζή, συνοδεία 96 βρακοφόρων, όσων και τα χρόνια του Μίκη, και της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων.

Στη μία μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στο χωριό του τον Γαλατά, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του γ.γ. του ΚΚΕ.

Εκεί θα γίνει και η ταφή του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Σε ένδειξη πένθους κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στα Χανιά.

 

Κλείνει τις επόμενες ώρες το κέντρο της Αθήνας για τη διεξαγωγή του 55ου Ράλι Ακρόπολις και την ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα.

 

Την άμεση, «αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε καταγγελίας» που αφορά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή άλλες έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών, ζητά από τους εισαγγελείς όλης της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Υπό έρευνα είναι 10 περιοχές.

 

Μοναδικό επιβεβαιωμένο περιστατικό είναι ως τώρα η υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσας, και αφορά τη δράση ενός προσώπου και όχι κυκλώματος, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης. Τόνισε ότι τα περισσότερα περιστατικά που έχουν έρθει στο φως είναι φήμες και ο έλεγχος συνεχίζεται.

 

Προς μίνι lockdown Ευρυτανία και Αργολίδα. Το πλήρες αποτύπωμα των διακοπών δεν έχει φανεί επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι αναφορικά με τα αστικά κέντρα.

 

Τραγωδία στη Λάρισα: Ζευγάρι πρώην εκπαιδευτικών που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «έφυγε» χθες από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες. Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται διασωληνωμένος και ο 52χρονος γιος τους, εκπαιδευτικός στη Λάρισα. Πληροφορίες αναφέρουν πως όλη η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη.

 

Στη Βόρεια Μακεδονία, τουλάχιστον δέκα νεκροί από πυρκαγιά σε προκάτ μονάδα για ασθενείς με COVID-19 στην πόλη Τέτοβο. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες που διακομίζονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία των Σκοπίων.

 

Ως τις 15 Σεπτεμβρίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Μόλις δύο ημέρες έχουν στη διάθεσή τους επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν πέρυσι μείωση τζίρου 30% έναντι του 2019, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με την χορήγηση κουπονιών.

 

«Η δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας μου στην καγκελαρία ήταν όταν ζήτησα τόσα πολλά από την Ελλάδα», ανέφερε η Άγγελα Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία, σε εκδήλωση με τη νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι στο Ντίσελντορφ.

 

Η Κίνα δεσμεύθηκε να χορηγήσει στο Αφγανιστάν ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ άλλων, το Πεκίνο θα προσφέρει βοήθεια και για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε πρώτη φάση θα στείλει τρία εκατομμύρια δόσεις κινεζικών εμβολίων.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σήμερα στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.  Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα