back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Οριστικό τέλος φαίνεται να παίρνει το πολύ κατώτερο των περιστάσεων θρίλερ με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η ταφή του εκλιπόντος θα γίνει την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων, στην τελευταία κατοικία που ο ίδιος είχε επιλέξει και υποδείξει, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του Γιάννη.

Είχε προηγηθεί η δημόσια διαφωνία της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, που ήθελε η ταφή του να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας. Διαφωνία που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν συνεργάτες του Μίκη. Η οριστική συζήτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων είχε προγραμματιστεί για αύριο, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο, μετά την υπαναχώρηση της Μαργαρίτας και τη σύμφωνη γνώμη όλης της οικογένειας, η επί του ακροατηρίου διαδικασία είναι πλέον κενή περιεχομένου.

Η σορός του μεγάλου Έλληνα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών. Αύριο και την Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη ως τις 3 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Στο μεταξύ, έως τις 7 σήμερα το απόγευμα, ανοιχτό θα είναι το παλιό κτίριο των φυλακών του Ωρωπού, εκεί όπου φυλακίστηκε και βασανίστηκε από την χούντα ο μουσικοσυνθέτης. Πλήθος κόσμου αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του Μίκη, στο κελί ‘’1’’ που έζησε τον εγκλεισμό του από τον Οκτώβριο του 69 έως τον Απρίλιο του 70.

Οδό με την ονομασία του Μίκη Θεοδωράκη θα αποκτήσει σύντομα η Αθήνα ενώ θα τοποθετηθεί και προτομή του στην πρωτεύουσα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μεγάλη προσφορά του στην Ελλάδα και την Τέχνη. Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος.

Την ενοχή της στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού παραδέχτηκε διοικητική υπάλληλος του εμβολιαστικού κέντρου Παλαμά στην Καρδίτσα σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη. Αυτό που μένει να φανεί από την ένορκη διοικητική εξέταση, είναι αν δρούσε μόνη της.

Στο μεταξύ, με αφορμή τα περιστατικά, στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά, νέο πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για την ανάσυρση ενός 72χρονου, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο. Έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 3 οχήματα, από Λιτόχωρο και Κατερίνη καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Νότια Εύβοια, Σκύρο, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και σε περιοχές του Έβρου.

Η Βαρβάκειος αγορά βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης πια Κυριακής της Καθαριότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Κάθε Κυριακή, περισσότερα από 20 σύγχρονα πλυστικά πολυμηχανήματα και 25 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας, επιχειρούν μαζικά με βαθύ καθαρισμό σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια και πλατείες σε μια ολόκληρη περιοχή της Αθήνας. “ Οι Κυριακές καθαριότητας άλλαξαν τον τρόπο που καθαρίζεται η πόλη” το μήνυμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη.

Και ο καιρός…

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά της χώρας. Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 27,9 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα