back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Φ. Δεληβοριάς: Προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης δεν τους αποχαιρετάς, οφείλεις συνέχεια να τους καλωσορίζεις…

Διαβάστε επίσης

«Νιώθω περίεργα που αποχαιρετώ τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί δεν του ταιριάζει η έννοια αποχαιρετισμός. Όταν πληροφορήθηκε ότι ”έφυγε”, αισθάνθηκα ότι έναν τέτοιον άνθρωπο δεν τον αποχαιρετάς. Οφείλεις συνέχεια να τον καλωσορίζεις. Να ανοίγεις διαρκώς δρόμους μέσα σου για να υποδεχτείς τα τόσα πράγματα που μας έχει αφήσει», ανέφερε ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Έκανε λόγο για μια σπουδαία προσωπικότητα τονίζοντας πως «όπως ο Καβάφης, ο Παπαδιαμάντης, ο Σκαλκώτας ή ο Χατζηδάκις, θα τους ανακαλύπτουμε δεκαετίες μετά και θα συνειδητοποιούμε τι έκαναν».

Σημείωσε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, υπερασπίστηκε την ελευθερία άπειρες φορές στη ζωή του, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Δε φοβήθηκε ποτέ το θάνατο αν και τον προκαλούσε συνεχώς. Προσωπικά, αυτό που κρατώ είναι ότι η Δημοκρατία στην οποία μεγάλωσα, έγραφα και ανέπνεα αλλά και όποια ελευθερία είχα στις σημερινές μου επιλογές οφειλόταν στην τρελή θυσία του Μίκη Θεοδωράκη και της γενιάς του, που βγήκαν μπροστά για να μπορέσουμε σήμερα εμείς να έχουμε μια Δημοκρατία.

Και αυτό είναι κάτι που το αναπαρέστησε υπέροχα καλλιτεχνικά. Με το που σήκωνε τα χέρια σου αισθανόσουν ότι θα πετάξεις κι εσύ θα πας κάπου παραπάνω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα