back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: H κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά

Διαβάστε επίσης

Επιφυλάξεις για την ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της πολιτείας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στα καμμένα της Ροβιάς Ευβοίας.

«Καλό θα είναι να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση, η εικόνα είναι αρνητική, η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως και στο παρελθόν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν υπολόγισε τα ακραία φαινόμενα απο την κλιματική αλλαγή, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντίστοιχες κρίσεις που αντιμετώπισε και ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας άφησε σαφείς υπαινιγμούς πως η κυβέρνηση επενδύει στην διαδικασία εκκένωσης περιοχών για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, αλλά την ίδια στιγμή αφήνει την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα μέχρι να σβήσει στη θάλασσα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επειδή σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου προκλήθηκαν πυρκαγιές, παρουσιάστηκαν προβλήματα σε επίγεια και εναέρια μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ενίσχυση των επίγειων και πυροσβεστικών δυνάμεων, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ζήτησε να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο κάποιοι να καραδοκούν προκειμένου να κάνουν επενδύσεις real estate ή να ξεπηδήσουν ανεμογεννήτριες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προκλητική την στάση των κυβερνητικών αξιωματούχων, λέγοντας πως δεν μπορεί οι άνθρωποι που στο παρελθόν είχαν επενδύσει στην τυμβορυχία σήμερα να αυτοθαυμάζονται με δηλώσεις τους επάνω στα ερείπια.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα