12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ν. Βαφειάδης: Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Νίκος Βαφειάδης.

Επισήμανε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τους συγκεκριμένους φορείς, θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους, Άτομα με Αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται από κινητές μονάδες του Δήμου, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων.

«Το πρόγραμμα για εμβολιασμό κατ’ οίκον ήταν αίτημα και δημοτών μας κι εμείς ανταποκριθήκαμε. Έχουμε απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους της Αθήνας και διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας. Τη δράση αυτή έχουν αναλάβει κλιμάκιο του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Δήμου Αθηναίων».

Μάλιστα, ζήτησε την κατανόηση των δημοτών, καθώς, όπως ανέφερε, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε μόλις σήμερα «υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία όμως σύντομα θα επιλυθούν».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3428745, από τις 8:00 έως τις 17:00, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον ενώ για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν και στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο 1595.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα