back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη στις 10 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Έως τότε κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ‘’Το θύμα κοιμόταν λίγα λεπτά πριν θανατωθεί με αγωνιώδη και ασφυκτικό τρόπο που διήρκεσε περίπου 6 λεπτά’’.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα για την προσωρινή επιμέλεια της μόλις 11 μηνών κόρης της Καρολαϊν, με τον δράστη να δηλώνει δια του δικηγόρου του, ότι επιθυμεί το βρέφος να μεγαλώσει με την συν επιμέλεια των δύο οικογενειών και όχι σε ίδρυμα.

Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο κατήγγειλε χθες το απόγευμα καθαρίστρια για σεξουαλική κακοποίηση στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με την 50χρονη ο άνδρας την κρατούσε επί τρεις και πλέον ώρες όμηρο και την κακοποιούσε σεξουαλικά μέσα στο σπίτι του. Την καταγγελία έκανε το θύμα, αμέσως μετά το βίαιο περιστατικό.

Δύο τραυματίες και μία σύλληψη είναι ο απολογισμός συμπλοκής ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό. Σύμφωνα με την Αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Διστόμου και Τριπόλεως σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ 6-7 κοριτσιών. Κατά τη συμπλοκή ένα από τα κορίτσια έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε δύο άλλα κορίτσια.Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του κοριτσιού που φέρεται να έβγαλε μαχαίρι ενώ τις έρευνες για το επεισόδιο έχει αναλάβει το τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Χθες ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 394 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το ποσοστό θετικότητας σε σχέση με τα test που πραγματοποιήθηκαν να διαμορφώνεται στο 0,94%
301 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 20 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 12.534 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 30 κεντρικά σημεία σε όλη την χώρα. Στην Αθήνα, στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ‘’Σύνταγμα’’ και στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το κλειδί της πόλης των Τιράνων παρέδωσε χθες στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος της Αλβανικής πρωτεύουσας, Εριόν Βελιάι. «Το κλειδί μιας πόλης είναι ένδειξη εμπιστοσύνης, σύμβολο ανοιχτής καρδιάς, αγκαλιάς και μυαλού» είπε ο κ Βελιάι. Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τον δήμαρχο Τιράνων να προχωρήσουν οι δύο πρωτεύουσες από κοινού μπροστά με πράξεις για όλα τα θέματα για τα οποία συζήτησαν μεταξύ τους και αφορούν μεταξύ άλλων τον τουρισμό, και τον πολιτισμό.

Στην αθλητική επικαιρότητα, και στους σημερινούς αγώνες του Euro: Στις 7 παίζουν Ιταλία- Ουαλία και Ελβετία – Τουρκία

Χθες είχαμε :Ουγγαρία – Γαλλία: 1 – 1 ,Πορτογαλία – Γερμανία: 2 – 4 και Ισπανία – Πολωνία: 1 – 1

Και ο Καιρός

Άστατος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 22.5 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα