back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη αποτυπώνεται και σήμερα η εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 394 νέα κρούσματα, με το ποσοστό θετικότητας σε σχέση με τα Test να διαμορφώνεται σε 0,94%. 301 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 20 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 12.534 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Μέχρι χθες, Παρασκευή, είχαν χορηγηθεί 7.345.346 δόσεις εμβολίου. 3.108.991 συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν μέχρι εχθές, τον εμβολιασμό τους.

Ανοιχτοί είναι από σήμερα παιδότοποι, λούνα παρκ, και υπηρεσίες ευεξίας, υπό συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης από σήμερα, μειώνεται η αναλογία των πελατών στα καταστήματα. Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 16 τμ. Υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας.

Παρατείνονται έως το άλλο Σάββατο, 26 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας. Συνεχίζεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα, υπηκόων τρίτων χωρών. Όλοι οι επιβάτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF. ΟΙ ταξιδιώτες προς Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει 14 ημέρες πριν την είσοδό τους στη χώρα τον εμβολιασμό τους και να προσκομίζουν αντίστοιχο επίσημο πιστοποιητικό. Εναλλακτικά πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR test των τελευταίων 72 ωρών ή βεβαίωση νόσησης covid, ισχύος από δύο έως 9 μήνες. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με rapid test συνεχίζεται κανονικά στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κρατείται μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα απολογηθεί, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ΄ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο συζυγοκτόνος, τα ευρήματα της νεκροψίας, νεκροτομής, δείχνουν ότι ο θάνατος της 20χρονης ήταν «αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως». Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Εισαγγελεία Ανηλίκων Αθηνών, αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα για την προσωρινή επιμέλεια της μόλις 11 μηνών κόρης της Καρολαϊν, με τον δράστη να δηλώνει μέσω του δικηγόρου να δηλώνει ότι επιθυμεί το βρέφος να μεγαλώσει με την συνεπιμέλεια των δύο οικογενειών και όχι σε ίδρυμα.

Υπό διοικητικό και ποινικό έλεγχο, έχει τεθεί ο συνδικαλιστής – αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη εάν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του. Η εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Για παραποίηση των δηλώσεων του κάνει λόγο ο υπόλογος συνδικαλιστής.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 87χρονου που αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο από τις αρχές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η σωρός του ηλικιωμένου εντοπίστηκε σήμερα, από διερχόμενο, σε ένα μικρό ρέμα, στην περιοχή της Βιάννου, αρκετά κοντά στο χωριό του. Για τον εντοπισμό του 87χρονου είχε στηθεί πολυήμερη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η αστυνομία, άνδρες και drone της ΕΜΑΚ και πολλοί εθελοντές.

Ο σκληροπυρηνικός ισλαμιστής δικαστής Εμπραχίμ Ραϊσί είναι ο νέος Πρόεδρος της ισλαμιστικής Δημοκρατίας του Ιράν. Κατάφερε να εξασφαλίσει το 61,95% των ψήφων, από τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις οποίες ωστόσο προσήλθε μόλις το 48,8% των ψηφοφόρων, σημειώνοντας έτσι ιστορικό χαμηλό συμμετοχής. Σημειώνουμε ότι ο Ραϊσί τελεί υπό αμερικανικές κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο έσπευσε να συγχαρεί ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας έτοιμος να συνεργαστεί με την νέα πολιτική ηγεσία στην Τεχεράνη και να επισκεφθεί τη χώρα, αμέσως μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Στην αθλητική επικαιρότητα, και τους σημερινούς αγώνες του Euro,

Ουγγαρία – Γαλλία: 1 – 1.

Σε μια ώρα: Πορτογαλία – Γερμανία.

Στις 22:00 Ισπανία – Πολωνία.

Καιρός

Άστατος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 28,3 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα