back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μαζικά ήταν τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στο κέντρο της Αθήνας έγινε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, παρά την σχεδόν καθολική απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των συνδικάτων, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν συνολικά τις 22.000. Περίπου 16.500 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος έδωσαν το παρών οι Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Γιάνης Βαρουφακης. Στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης την ερχόμενη Τέταρτη 16 του μήνα.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε επί της αρχής το εργασιακό νομοσχέδιο. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει κατά την τελική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Προς την εμβολιαστική κάλυψη όλων των ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού βαδίζει η επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς χθες ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών. Ηδη περισσότεροι από 70.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Η μη διενέργεια self test σε πλήρως εμβολιασμένους βρίσκεται στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Να μην κάνει χρήση της επιλογής για την πρόσθετη αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραγγείλει τις επιπλέον δόσεις – βάσει της δεύτερης ρήτρας – για να τις δωρίσει σε φτωχότερες χώρες.

781 νέα κρούσματα κορονοιού εκ των οποίων 365 στην Αττική ανακοινώθηκαν χθες. H βρετανική μετάλλαξη κυριαρχεί σε ποσοστό 77%. 24 ασθενείς κατέληξαν, 376 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Eπιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σάββατο. Το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται έως τη μια και μισή τα ξημερώματα. Πλήρης απελευθέρωσή του από την 1η Ιουλίου.

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων δημοσίευσε χθες μια νέα αξιολόγηση κινδύνου διασποράς του Covid 19, με έμφαση στις ανησυχητικές μεταλλάξεις, κρίνοντας πως η ανοσία του πληθυσμού στην ΕΕ απέχει πολύ από το να επιτευχθεί και απευθύνοντας προειδοποίηση για τους κινδύνους από την πρόωρη άρση των μέτρων.

«Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να φτάσουμε στην ανοσία», ανέφερε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου, Αντρέα Άμμον.

Οι ηγέτες της G7 αναμένεται να καλέσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε μια νέα, διαφανή έρευνα για την προέλευση του κορονoϊού, σύμφωνα με προσχέδιο που «διέρρευσε» και μετέδωσε ο Guardian.

Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε έναν πόντο μακριά από την πρώτη της πρόκριση σε τελικό του Roland Garros, όμως γνώρισε την ήττα από την “εφτάψυχη” Κρεϊτσίκοβα με 2-1 σετ, μετά από μεγάλη μάχη που κράτησε 3 ώρες και 18 λεπτά.

Το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα αγωνιστεί στον 4ο ημιτελικό της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ, ψάχνοντας την πρώτη του πρόκριση στον τελικό του Roland Garros. Αντίπαλός του ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1.

Την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών προκάλεσε σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας σε 56χρονο κτηνοτρόφο που προήλθε από τσίμπημα τσιμπουριού στη Ροδόπη. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Η διαδικασία θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο όταν άρχισε να πυροβολεί μέσα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη νότια Φλόριντα. Σύμφωνα με τις Αρχές, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί και μία γυναίκα. Νεκρός και ο δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα