back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στην Εισαγγελία Εφετών προσήχθη πριν από λίγο ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός. Εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ ενώ αύριο θα μεταχθεί στις φυλακές.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, πως “ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται” έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Αναφερόμενος στην κριτική του Τούρκου υπουργού ‘Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ για τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, αλλά και του ίδιου σε ακριτικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανένας Τούρκος αξιωματούχος να υποδείξει σε Έλληνα αξιωματούχο που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις υποδείξεις» τόνισε.

Την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά προγράμματα, θα επιδιώξει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως είπε μιλώντας από το ίδιο φόρουμ ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης: Αξιοποιώντας την πολύ καλύτερη σήμερα, διπλωματική θέση της χώρας, θα επιδιώξουμε την προσέλκυση στρατηγικών εταίρων προκειμένου να συμπεριλάβουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία -δημόσιες δομές και ιδιωτικό τομέα – σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θανάση Ντόκου, συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.. Συμπλήρωσε ακόμη ότι το 30% από τα συνολικά 5 δις του προγράμματος των φρεγατών πρέπει να μείνει στην Ελλάδα..

Πολύ αυξημένη από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιοριστικά μέτρα στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αυξημένη είναι και η κίνηση και στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, τα super market και κομμωτήρια. Το ωράριο του λιανεμπορίου είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ των τροφίμων έως τις 10 και μισή.

Αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο Happening που γίνεται σήμερα και αύριο στη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο της Αθήνας. Τους επισκέπτες περιμένουν ως τις 8 το απόγευμα, όλες οι εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και scooters, αλλά και δωρεάν Test Ride, μαθήματα οδικής Ασφάλειας, παιδικές κατασκευές και πολλά δώρα.

Τους διακόπτες σε χιλιάδες νοικοκυριά του Λιβάνου «κατέβασε» η Τουρκία, μέσω της ενεργειακής εταιρείας Karpowership, σε μια κίνηση – απειλή για τις αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές της τοπικής κυβέρνησης, η οποία «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο στα χρέη. Η τουρκική εταιρεία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, σχεδόν στο 1/4 των συνολικών ενεργειακών αποθεμάτων του Λιβάνου. Το μεγάλο ύψος των οφειλών της κυβέρνησης, ωστόσο, ανάγκασε την Karpowership να διακόψει την παραγωγή της Παρασκευής.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ στις 7 και μισή παίζουν Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης – Λαμία, Ατρόμητος – Βόλος και ΟΦΗ – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα