back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΟΘΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας 

Διαβάστε επίσης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα (13/05) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με τη συμμετοχή και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Αιτήματα των εργαζόμενων στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων, η επέκταση των μέτρων στήριξης και τους επόμενους μήνες και η ένταξη στο Μητρώο Καλλιτεχνών, όσων έχουν εγγραφεί μετά τις 10 Ιανουαρίου 2021.

«Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά μας δείχνει την αδιαφορία της. Επιλέγουμε, λοιπόν, τον δρόμο που ήδη γνωρίζουμε καλά και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλεσμα της, η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στον Αθήνα 98.4 και την Νάνσυ Αγγελοπούλου ανέφερε:

«Το γεγονός ότι ανοίγουν τα θέατρα, με κάποιο τρόπο, μετά τις 28 Μαΐου, δε σημαίνει ότι όλοι οι ηθοποιοί θα έχουν δουλειά – ποτέ βέβαια δεν είχαν όλοι δουλειά- αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι ανοίγουν τα θέατρα με 50% χωρητικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι παραγωγοί. Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των ηθοποιών θα είναι πάλι άνεργοι. Εμείς εδώ διεκδικούμε να συνεννοηθούμε και για το τι θα γίνει μετά το τέλος των επιδομάτων. Οι υπόλοιποι που δεν θα έχουν την τύχη να βρουν δουλειά, δεν πρέπει να πάρουν επίδομα ανεργίας; Δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιβιώνουν;»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ έχει ως εξής:

«Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε να δεσμευτεί ως προς την στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο, δίνοντας μία αόριστη υπόσχεση ότι θα γίνει το καλύτερο «όπως πάντα». Εμείς, όμως, γνωρίζουμε καλά ότι όσα έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση, έγιναν με τους δικούς μας αγώνες και την δική μας επιμονή. Έχει ήδη περάσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ο Πολιτισμός δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του μήνα κι ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου.

Στις 5 Απριλίου στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό με αίτημα την άμεση επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την επιβίωση του Πολιτισμού στη θερινή περίοδο. Η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Αντίθετα όσα ανακοινώθηκαν μας δείχνουν ότι και το καλοκαίρι ο Πολιτισμός θα είναι για άλλη μια σαιζόν βαριά πληττόμενος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχθούν και όχι να ριχτούν απροστάτευτοι στην αρένα της «ελεύθερης αγοράς», με συρρικνωμένο κύκλο εργασιών και την ανεργία να καλπάζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα