back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η βία στη Μέση Ανατολή. Νωρίτερα απόψε οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε μέσω twitter πως ξεκίνησε ακόμα μία πυραυλική επίθεση από την πλευρά της Χαμάς. Η Χαμάς ανακοίνωσε πως προχώρησε σε νέα εκτόξευση 130 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ, σε απάντηση σε ισραηλινές επιδρομές που σκότωσαν διοικητές της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης και κατέστρεψαν ένα ακόμη κτίριο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι νεκροί σε Γάζα και Ισραήλ έχουν ξεπεράσει τους 60, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται προοπτική αποκλιμάκωσης οι τραυματίες είναι 100άδες στις πιο βίαιες ισραηλο-παλαιστινιακές συγκρούσεις από το 2014.

Την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων επανέλαβε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

 

Σφόδρα επικριτική για την Τουρκία είναι για μια άλλη μια φορά η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά και γενικότερα στις διακρίσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αρμένιοι και άλλες μειονότητες.

Στην έκθεση καταγράφεται η συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο κεφάλαιο για την Κύπρο, η έκθεση σημειώνει ότι από το 1974, το νότιο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζουν τα κατεχόμενα.

 

Το τέλος των μηνυμάτων, και την κυκλοφορία εως τις δωδεκάμισι τα μεσάνυχτα από την Παρασκευή ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση δια στόματος του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου.

Επίσης από μεθαύριο ξεκινά ο τουρισμός, ανοίγουν τα μουσεία, ενώ καταργούνται το click-in-a shop ή το click away. Με τη χρήση του Green Pass θα γίνονται οι εσωτερικές μετακινήσεις από και προς τα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν ισχύει για τα ταξίδια σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα. Αναφορικά με την μετακίνηση για τα νησιά απαιτείται ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, μοριακό ή Rapid test ή Self-test.

 

2.489 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1063 στην Αττική, 226 στη Θεσσαλονίκη, 127 στην Αιτωλοακαρνανία, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 707 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 70 ασθενείς κατέληξαν, φθάνοντας τους 11.211 από την αρχή της πανδημίας.

 

Το εμβόλιο της AstraZeneca εγκαταλείπει η Νορβηγία και θα διατηρήσει αυτό της Johnson & Johnson. Ως αιτιολογία η πρωθυπουργός ‘Ερνα Σόλμπεργκ επικαλέστηκε τους σπάνιους αλλά σοβαρούς κινδύνους επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν 28 περιστατικά σοβαρών, αιματικών θρομβώσεων, μεταξύ των πάνω από 8,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορονοιού της Johnson & Johnson.

 

Ευέλικτο 8ωρο, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, και αύξηση των νόμιμων υπερωριών αλλά και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μεταξύ άλλων οι βασικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση. Θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”, δήλωσε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων όπως τις χαρακτηρίζουν ζητούν τα συνδικάτα. Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, αύριο, στις 7:00 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

 

Σε αποψινές αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερλίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 1-0, Άρης- Παναθηναϊκός 0-0 και Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 1-1.

Εν τω μεταξύ η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη στο Οπόρτο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι- Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου.

Καιρός
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. 19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα