back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή ανάπτυξη 4.1% ΑΕΠ το 2021, ισχυρότερη από το 3.6% που αναμένει η Κυβέρνηση, προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν. Σύμφωνα με τις εαρινές της προβλέψεις, η ανάπτυξη θα αυξηθεί σε 6% το 2022.

Η πρόβλεψη οφείλεται στην ενσωμάτωση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο η χώρα αναμένεται να κλείσει και φέτος με σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο θα ανέλθει σε 10% του ΑΕΠ της από 9,7 το 2020.

 

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Στο τραπέζι θα τεθούν το ωράριο των καταστημάτων, το μέλλον του click inside, τα SMS, η ασφαλής μετάβαση των πολιτών στα νησιά και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Εφιαλτικές εικόνες στη Μέση Ανατολή, με εκατοντάδες ρουκέτες να έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ σε αντίποινα για τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία συνεχίζονται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Λοντ, όπου ένας άνδρας και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν. Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε νέα σειρά πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. To αρχηγείο της αστυνομίας καταστράφηκε, σύμφωνα με την οργάνωση Χαμάς. 12 παιδιά έχασαν την ζωή τους από τα Ισραηλινά πλήγματα.

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά δήλωσε σήμερα ανήσυχη για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.

 

Τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ συναντάται αυτήν την ώρα στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και επηρεάζει το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μία ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου καλεί το ΠΑΜΕ.

 

Ο ηλεκτρονικός σχεδιασμός από την αρχή μιας ιστοσελίδας και το «χτίσιμο» ενός e-shop αποτελούν τους δυο βασικούς κανόνες του προγράμματος που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Innovathens της Τεχνόπολης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 μετά το μεσημέρι.

 

Κλείνει στις 4 το απόγευμα με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Φάληρο, λόγω της διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα και προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

 

Δεύτερο μετάλλιο σε δύο εμφανίσεις για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, σε λιγότερο από 24 ώρες. Μετά από την κατάκτηση το ασημένιου μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα τη Δευτέρα, η 27χρονη πρωταθλήτρια μας, κρέμασε και το χάλκινο, καθώς πήρε την τρίτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Πλατανιώτη έγραψε ιστορία αφού γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που κερδίζει δύο Ευρωπαϊκά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα