back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε παράταση, ενδεχομένως και μέχρι στα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών για το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ”.

Αύριο εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία.

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ανοικτά μπορούν να είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, από τις έντεκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι οργανωμένες παραλίες.

Από τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου.

Επίσης, Δευτέρα, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που έχουν κλειστεί από σήμερα μέχρι τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50 με 54 ετών, 316.275 στο σύνολο, που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού. Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 45 με 49 ετών.

Εκτός λειτουργίας θα είναι έως αύριο στις 12 το μεσημέρι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισής τους. Κανονικά λειτουργεί η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία υποστηρίζεται από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν: Βόλος – Λάρισα, Παναιτωλικός – Ατρόμητος και Λαμία – Ο.Φ.Η.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα