back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αποφάσεις λαμβάνει αυτήν την ώρα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την επαναλειτουργία μουσείων, ανοιχτών θεάτρων, θερινών κινηματογράφων και συναυλιακών χώρων.

Στο τραπέζι και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ αλλά και το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις έξι θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τέλος σε click away και click inside από τις 14 Μαϊου, προανήγγειλε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου με ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και τις 15 Μαϊου.

Νεκρός 54χρονος επιχειρηματίας που είχε ξαναπέσει σε δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο με αποτέλεσμα τότε να σκοτωθεί η σύζυγός του. Σύμφωνα με το zantereport.gr, οι δράστες τον πυροβόλησαν μέσα στο γραφείο του λογιστή του, στην πόλη της Ζακύνθου.

Να επανεξετάσουν και να υποστηρίξουν την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων, ζητούν με επιστολή που έστειλαν από κοινού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαίους ηγέτες 108 Ευρωβουλευτές και 280 βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων ανά την Ευρώπη.

Το ζήτημα της άρσης θα συζητηθεί κατά την άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Πόρτο.

Την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων υιοθέτησαν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία. Σκεπτικισμό εκφράζει η Γερμανία. Την ίδια στάση τηρεί και η Ελβετία.

Την ίδια ώρα η ιδέα της άρσης απορρίπτεται συνολικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Αν και τα κέρδη τους δεν απειλούνται άμεσα, φοβούνται ότι η πρόταση δημιουργεί ένα προηγούμενο που φρενάρει την καινοτομία.

Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή. Και μια ιστορική τομή είναι η κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας για το αγαθό του εμβολίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο κύριος Μητσοτάκης, οφείλουν να κατανοήσουν πως όταν το νέο προβάλλει επιτακτικά, αυτοί δεν μπορούν να πορεύονται με το παλιό.

“Συστηθείτε” λέγεται η νέα εφαρμογή, που υλοποίησε το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία επιτρέπει την αυτόματη επικαιροποίηση των στοιχείων των καταθετών στις τράπεζες χωρίς να απαιτείται πια η φυσική τους παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα.

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα οικογενειακού Δικαίου και περιλαμβάνει τροποποιήσεις του Αστικού Κώδικα σε μια σειρά ζητημάτων, όπως το συναινετικό διαζύγιο και η επιμέλεια τέκνων.

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το Γηροκομείο στα Χανιά,. Αφορά τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής.

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου μεταδίδει ο Αθήνα 9.84 αυτή την Κυριακή στις 9 το βράδυ, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

“Γνώρισα τον Μάνο σε συνέντευξη στην εκπομπή του στον Αθήνα 9.84, η συναυλία αυτή μού είναι κάτι οικείο, όμορφο και γνωστό” δήλωσε στο σταθμό μας η Ρίτα Αντωνοπούλου, που θα ερμηνεύσει τραγούδια του, μαζί με τους Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ιουλία Καραπατάκη.

Η συναυλία, που θα παρουσιάσει ο Οδυσσέας Ιωάννου, θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στο κανάλι του Αθήνα 9.84 στο YouTube, αλλά και στην ιστοσελίδα μας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα