back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις ημερομηνίες ορόσημα έθεσε ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό μήνυμά του για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, κάνοντας νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζόμενους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός ,με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

“Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης” ανέφερε -σε παρέμβαση της – η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενημματά.

«Η λογική του πρωθυπουργού ότι «με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία» είναι παραπλανητική και επικίνδυνη», τονίζει το ΚΚΕ.

Παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική, με 1418 νέες λοιμώξεις σε σύνολο 3.015,που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 831 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 86 κατέληξαν.

Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca για τους νέους από 30-39 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας ,επισημαίνοντας ότι έως τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια.

Το προσεχές Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 50 έως 54 ετών.

Αναφερόμενος στις εισηγήσεις της επιτροπής για την εορταστική περίοδο, ο κύριος Κικίλιας σημείωσε ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ για εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και εννέα άτομα.

2.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έδειξαν τα self – tests τις τελευταίες οκτώ ημέρες με το άνοιγμα των Λυκείων, ενώ 44 σχολεία και 269 τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Την ίδια στιγμή στη σύλληψη ενός καθηγητή προχώρησε η αστυνομία στην Άνδρο καθώς πήγε στο σχολείο δίχως το προβλεπόμενο αρνητικό σελφ τεστ.

Nέο μπλόκο για την αποφυγή «κορονοπάρτι» έστησε η ΕΛ.ΑΣ. στην Πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, το βράδυ. Στην έκτακτη επιχειρησιακή δράση μετείχαν η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, η Τροχαία Αθηνών, αλλά και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, οι οποίοι έκαναν ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις στο σημείο, όπου τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες νεαροί και διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής.

Τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις, μπορούν σταδιακά να χαλαρώσουν μεταξύ όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Μία ημέρα μετά την καταδίκη του του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ ένας ακόμη αφροαμερικανός τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ. Το περιστατικό έγινε στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ο 40 Χρονος Άντριου Μπράουν χτυπήθηκε καθώς απομακρυνόταν από τους αστυνομικούς με αυτοκίνητο. Ο πατέρας δέκα παιδιών, δεν ήταν οπλισμένος, τόνισε η οικογένειά του, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η Σλοβακία θα επιτρέψει την επαναλειτουργία εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους και γυμναστηρίων από την επόμενη Δευτέρα σε ένα περαιτέρω βήμα χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενδέχεται εντός ημερών να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με πηγές ενημερωμένες για τις προθέσεις του, εξέλιξη που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους ότι η αμερικανική προεδρία θα έχει «περισσότερα να πει» για το ζήτημα αυτό το Σάββατο.

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στο Ισραήλ. Συριακός πύραυλος επιφανείας-αέρος εξερράγη κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Νεγκέβ. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για τραυματισμούς ή ζημιές. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως σε αντίποινα για το συμβάν εξαπέλυσε νέες επιδρομές στη Συρία εναντίον συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ του Άρη με 0-1, ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα