back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Προς άνοιγμα της εστίασης στις 3 ή 4 Μαΐου – Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά

Διαβάστε επίσης

Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από τις 3 Μαΐου εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων, δημοτικών και γυμνασίων από τις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Αναφορικά με τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, τα μέλη της επιτροπής είπαν όχι ωστόσο έδωσαν το πράσινο φως για μετακίνηση εκτός νομού στις 14 Μαΐου οπότε και επισήμως ανοίγει η τουριστική περίοδος στη χώρα μας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων αναμένονται με το πέρας της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους, αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

Σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις για το Πάσχα να γίνουν το απόγευμα, κατά την ενημέρωση της επιτροπής. Η ίδια, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για τηλεοπτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Έλενα Μπρέγιαννη

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα