back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην μεσαία και δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, όταν νταλίκα εξετράπη της πορείας της και έπεσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Υπό πίεση παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική. Στη χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου έγιναν 286 ασθενών covid. Κατά μέσο όρο οι νέες εισαγωγές φθάνουν τις 330 ανά ημέρα. Το 90% αγγίζει η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ.

Την εκτίμηση ότι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid θα φθάσει στους 570, διατύπωσε ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Στέργιος Λογοθετίδης, ο οποίος μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

“Η συνεργασία Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από την πλατεία Συντάγματος.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, ώστε να μη χαθεί το ευρωπαϊκό και το ελληνικό καλοκαίρι», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΜαργαρίτης Σχοινάς. Χαρακτήρισε ‘’υποδειγματική’’ την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ελληνική πολιτεία. Έχει πετύχει ‘’ένα μικρό θαύμα’’ το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο είπε χαρακτηριστικά.

Έως τις 16 Μαρτίου παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού. Στις 22 Μαρτίου νέες αποφάσεις για τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια εξωτερικού.

Σε ισχύ είναι και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 7 το απόγευμα. Οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών συνεχίζονται.

Με αφορμή το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του πολυ-ισοβίτη απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της μιλά για φασιστική λογική θρασύδειλων δραστών που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες άφησαν οριστικά και αμετάκλητα πίσω τους. Και επαναλάβει: ‘’η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς’’..

Την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες των κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας.

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά και κουβέρτες, παραδόθηκαν στα σεισμόπληκτα χωριά.

Πιθανότατα την Τρίτη θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων 50 τμ για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους. Οι εργασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι εργασίες αποχέτευσης, στους χώρους που θα εγκατασταθεί ο προσωρινός καταυλισμός, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η Ομόνοια έγινε πλατεία ξανά, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Συνεχίσαμε με τις επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, με φωτισμό, με τις εκκενώσεις και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και με καθημερινή παρουσία των υπηρεσιών μας, σημειώνει ο κύριος Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – Λαμία: 3 – 0 στο 54’’.

17:15 Παναιτωλικός – Βόλος

Στις 19:30 ΠΑΟΚ – Άρης.

Καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα