back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς από τα 2.215 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.057 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική . 247 οι νέες λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη.

Καταγράφηκαν 32 νέοι θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 6.664 από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα ,ενώ 451 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η Φωκίδα και τα Ανώγεια στο Ρέθυμνο μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί , στο «βαθύ κόκκινο» ,καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Παράλληλα για την περιφέρεια της Λάρισας, τα μέτρα αναστέλλονται ,λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες την περιοχή.

Εν τω μεταξύ,

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Αγ. Όλγα ο παθολόγος Ιωάννης Ιωαννίδης καταγγέλοντας τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο ασθενών με και χωρίς CoViD-19. Η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά ότι πρόκειται για αβάσιμες και υπερβολικές καταγγελίες.

 

Σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν σήμερα οι έμποροι της Βαρβακείου αγοράς, ζητώντας να εξαιρεθούν από τα τελευταία «άδικα» όπως χαρακτηρίζουν περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι με τους νέους πιο αυστηρούς περιορισμούς, ο κωδικός μετακίνησης 2 για προμήθεια αγαθών περιορίζεται στα 2 χιλιόμετρα από την κατοικία, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα την πρόσβαση στη Βαρβάκειο Αγορά.

 

Την υιοθέτηση νομοθετικής πρότασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» ,στις 17 Μαρτίου προαναγγέλλει με επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» θα χρησιμοποιείται για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ και θα αφορά στο σύνολο των περιπτώσεων μετακίνησης πολιτών είτε αυτοί έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ, είτε φέρουν αντισώματα του covid 19.

 

Τη “μάχη” με τα μέτρα και τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού για να μην χαθεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό καλοκαίρι προέταξε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

“Προσβλέπουμε από την Κομισιόν να ασκήσει πίεση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021″ τόνισε ο Πρωθυπουργός .

 

“Την ώρα που τα Νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο και συνολικά το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του η κυβέρνηση φοβάται να ενοχλήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών” επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ,επισκεπτόμενος το Θριάσιο.

Ο κ Τσίπρας επισήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε νοσοκομεία covid κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους υπολοιπους ασθενείς.

 

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών κινήθηκε η ελληνική οικονομία το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 8,2% και το δ΄ τρίμηνο στο 7,9% με το ΑΕΠ να υποχωρεί στα 168,5 δις ευρώ από 183,6 δισ. ευρώ το 2019.

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει”, σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

 

Έκτακτη επιδότηση του κλάδου του λιανεμπορίου σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, οι οποίες την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε αυστηρή καραντίνα, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θα δοθούν 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων. Ο κλάδος ζητά να αποζημιωθεί για τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος από το παρατεταμένο lockdown διάρκειας 17 εβδομάδων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες κηρύχθηκαν ο Δήμος Τυρνάβου, η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Με το ποσό των 5.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Τις πληγείσες περιοχές θα επικεσκεφθεί αύριο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

 

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού ,διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η Εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο τελικά δεν έχει συνεδριάσει μέχρι αυτή την ώρα και όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Σε ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κοιυφοντίνα δηλώνουν ότι “λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Και προσθέτουν ” παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό”

 

Ακόμη ένας πολίτης έπεσε νεκρός στη Μιανμάρ από αστυνομικά πυρά, κατά τη σημερινή διαδήλωση εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα κάλεσε σε κινητοποίηση το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου

14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα