back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Σεραφίνα Αβραμίδου: Αναγκαία μια αλυσίδα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα της πόλης. Να κάνει πράξη ο Δήμος Αθηναίων ό,τι προβλέπει ο νόμος

Διαβάστε επίσης

 
«Θέλουμε να κάνουμε μια αλυσίδα φροντίδας και προστασίας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Θέλουμε ο Δήμος Αθηναίων να κάνει πράξη ό,τι προβλέπει ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Χωρίς τη συμβολή εθελοντών, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ειδικό μητρώο εθελοντών, ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να συμβάλλουν οργανωμένα, στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων»  είπε η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα,  με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα και το Τμήμα Αστικής Πανίδας
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για το πρόγραμμα που είναι σε τροχιά υλοποίησης, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η ένωση δυνάμεων Δήμου και εθελοντών σε μια από κοινού δράση για τη βελτίωση της ζωής των αδέσποτων στην Αθήνα.
«Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Δημοτικό Μητρώο Εθελοντών και να βοηθήσουν συστηματικά στις ανάγκες που αντιμετωπίζει το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Βοτανικό, θα περάσουν -χωρίς χρηματικό κόστος  για τους ίδιους – από σεμινάριο, προκειμένου να αποκτήσουν κοινό τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, ώστε να είναι ήρεμα και κοινωνικοποιημένα.  
Σε αυτό το πλαίσιο, κατασκευάζεται στο Καταφύγιο  μια προσωμοίωση δωματίου σπιτιού, όπου ο σκύλος με έναν εκπαιδευτή θα εξοικειώνεται με το οικιακό  περιβάλλον, για να προσαρμόζεται ευκολότερα σε περίπτωση υιοθεσίας.»
Οπως πρόσθεσε η κυρία Αβραμίδου «στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Αθηναίων έχουν εγγραφεί πολλοί εκπαιδευτές σκύλων και μαζί συγκροτούμε ομάδες που θα ασχολούνται με συγκεκριμένα ζώα για να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους.»
σσ (Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο www.animalscityofathens.gr, ενώ όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Καταφύγιο, να φροντίσουν ή να υιοθετήσουν ένα ζώο μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210. 3239201 και 210. 3239202.)
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα