back to top
27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Β. Κικίλια με τους εκπροσώπους των κομμάτων για τον εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πίεση και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε «κατανοώ την κούραση των πολιτών, αλλά ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο».

Όπως είπε, αν τηρήσουμε τους κανόνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού , ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως πρόκειται για μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια, ενώ τόνισε πως είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα αλλά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. «Ο κόσμος θα γνωρίζει τα πάντα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί βήμα προς βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό και οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε παράλληλα να δώσουν και το παράδειγμα.

Συνάντηση Κικίλια με εκπροσώπους των κομμάτων για τον εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων, σε συνάντηση με θέμα τον εμβολιασμό, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 14.00 , με θέμα το σχέδιο εμβολιασμών για την COVID-19., θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα