back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ολυμπία Οδός: Διόδια με το χιλιόμετρο

Διαβάστε επίσης

Από 1η Ιανουαρίου 2021, η Ολυμπία Οδός θέτει σε λειτουργία το σύγχρονο σύστημα υπολογισμού διοδίων με βάση τη διανυθείσα απόσταση. Το «Υβριδικό Σύστημα Χιλιομετρικής Χρέωσης» (HYBRID) είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα, το οποίο στις εισόδους και τις εξόδους του αυτοκινητόδρομου και μέσω του πομποδέκτη υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο οδηγός και επιστρέφει αυτόματα στο λογαριασμό του τη διαφορά για τα χιλιόμετρα που δεν διανύθηκαν.

Υπολογίζεται πως οι κάτοχοι πομποδέκτη θα απολαμβάνουν έως και 76% χαμηλότερη χρέωση σε σχέση με τα σημερινά διόδια.

Σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό» με τη χρήση του πομποδέκτη αποφεύγει κανείς τις καθυστερήσεις στους σταθμούς των διοδίων και τις συναλλαγές, γεγονός που ενισχύσει την άνεση, την ταχύτητα και την ασφάλεια του ταξιδιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα προσφέρθηκε η δυνατότητα χρήσης ενός και μοναδικού πομποδέκτη, ανεξαρτήτως του οδικού άξονα στον οποίο κινούμαστε.

Συγκεκριμένα, στο εξής ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα.

Δηλαδή, ενώ μέχρι σήμερα ο οδηγός έπρεπε να αλλάζει μέχρι και τρεις πομποδέκτες για μία διαδρομή, με τον έναν πομποδέκτη που ήδη διαθέτει θα μπορεί να ταξιδέψει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα