back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών. Ήδη στο επίπεδο 4 βρίσκονται Κοζάνη και Καστοριά. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η καθολική χρήση μάσκας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Σε τροχιά lockdown η Θεσσαλονίκη. Τις εισηγήσεις της για νέα μέτρα ετοιμάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά το νέο ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Στην πόλη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με κλιμάκια του Οργανισμού. Θα έχει συναντήσεις το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ στη Νέα Παραλία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

Στην Αττική ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν στους 108 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 603 συνολικά οι θάνατοι.

Οι υγειονομιοκές αρχές σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας έχουν αποφασίσει να κλείσουν 388 σχολεία ή τμήματα σε ολόκληρη την χώρα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

«Τα νούμερα είναι μεγάλα, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Στόχος είναι τα μέτρα να είναι λογικά σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεσματικά για την δημόσια υγεία, ανέφερε.

Γενικό lockdown στη Γαλλία από την Παρασκευή και τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου.

Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο σχολεία σούπερ μάρκετ, φαρμακεία καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό.

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για ιατρικούς λόγους, για εργασία ή για άσκηση μίας ώρας ημερησίως, ενώ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο που να αιτιολογεί τις μετακινήσεις τους.

Στις ανακοινώσεις του ο Εμμανουέλ Μακρόν,τόνισες ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοιού θα είναι χωρίς αμφιβολία φονικότερο από το πρώτο.

Μερικό «lockdown» και στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό. Τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτίμησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και κατέθεσε οκτώ νέες προτάσεις, ανάμεσά τους τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά test.

Θετικοί στον govid-19 τουλάχιστον 18 τραγουδιστές και 9 μουσικοί της Σκάλας του Μιλάνου. Σε καραντίνα όλα τα μέλη της χορωδίας της όπερας καθώς και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά,

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει έξι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων. Προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του οκταώρου, με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποιημένο μητρώο για τα συνδικάτα και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει από τις 10 το πρωί ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οικογενειακή τραγωδία αργά χθες το βράδυ στην πόλη της Δράμας, όπου ένας άντρας τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη έπειτα από έντονο διαπληκτισμό. Ο δράστης συνελήφθη.

Αύριο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, συνολικού ύψους άνω των 177 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

Έκκληση του ύπατου εκπροσώπου της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, για αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών και των πεποιθήσεων», χωρίς να αναφερθεί άμεσα στις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα να σκιτσάρεται ο προφήτης Μωάμεθ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με μαζική συμμετοχή στην Αριζόνα, παρά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοιό.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, που συγκλονίζεται τις τελευταίες δύο νύχτες από λεηλασίες και ταραχές, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Με ταχύτητα ανέμου πάνω από 200χλμ/ώρα, ο τυφώνας Ζέτα χτυπάει με μανία τις ακτές της Λουιζιάνας, ενώ κατευθύνεται προς τη Νέα Ορλεάνη.

Φρίκη στο Μεξικό: Τουλάχιστον 59 πτώματα εντοπίστηκαν σε μυστικούς ομαδικούς τάφους στη πολιτεία Γουαναχο.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και σήμερα στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα