back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 865 κρούσματα, εκ των οποίων τα 331 στην Αττική, 181 στη Θεσσαλονίκη, 32 στα Ιωάννινα και 27 στην Κοζάνη. 86 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε στους 534.

Από μεθαύριο Παρασκευή ο νομός Καστοριάς τίθεται σε καραντίνα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σε εγρήγορση.

Στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα. Στο ίδιο επίπεδο προστίθενται η Βοιωτία, η Λάρισα, οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη στην οποία θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η αυξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων θα εξεταστεί αύριο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιολογηθεί η κατάσταση και εάν παρθούν επιπλέον μέτρα.

Σήμερα επτά κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε προσωπικό και ασθενείς του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”. Πρόκειται για μια γιατρό, 3 ασθενείς, και 3 νοσηλευτές, όλοι ασυμπτωματικοί.

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο σαράντα ενός ετών ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, τα δύο σε εργαζόμενους και το ένα σε ηλικιωμένη τρόφιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ήταν θετικός στον κορονοιό.

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία και την απολιγνιτοποίηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος την περιοχή. Ο κ Τσίπρας, πρόσθεσε πως αν και υπάρχουν κρούσματα το νοσοκομείο της πόλης δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, για να συμπληρώσει ότι «σε όλη τη χώρα υπήρξε μεγάλη αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

Παρακολουθούν τον χάρτη να γίνεται κόκκινος χωρίς να παίρνουν μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά “ρεκόρ” είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων “αντοχών της οικονομίας”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, δήλωσε ο γγ του ΜΕΡα 25 Γιανης Βαρουφάκης

Στις 29 Οκτωβρίου η τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών για τον Covid-19, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της πανδημίας στην Ευρώπη.

Lockdown επιβάλλεται στην Τσεχία, ενώ και άλλες χώρες που καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων προσανατολίζονται στη λήψη επιπλέον μέτρων.

Η Τουρκία «αντί για τον διάλογο των λύσεων προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων και αντί για γόνιμες συζητήσεις προβάλει παράνομες απαιτήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις συνομιλίες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο πλαίσιο της 8ης Τριμερούς Διάσκεψης, στην Λευκωσία.

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος… », σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, ο οποίος σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης.

Αθλητικά

Την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ φιλοδοξεί να κάνει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται σε μία ώρα τη Μαρσέιγ για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα