back to top
23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες της ΧΑ.

 

Σε εξέλιξη νέα αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο. Ανοιχτή παραμένει η λεωφόρος Αλεξάνδρας.

 

Αυτή η δίκη θα μας απασχολεί για την επόμενη 5ετία, καθώς οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα έφεσης και θα το ασκήσουν, όπως όλα δείχνουν, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Μαρκής.

Για το ζήτημα της μη στέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τόνισε ότι αυτό θα συνέβαινε και με τον παλιό ποινικό κώδικα, καθώς αφορά όσους έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα και δεν έχουν δικαίωμα άσκησης κανενός ένδικου μέσου.

 

Στη νέα σύνοδο κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο θα θέσει ξανά η Αθήνα το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, κι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων.

«Χθες το Oruc Reis έκανε τις πρώτες δοκιμές και σήμερα θα ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες» είπε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Φατίζ Ντονμέζ.

Τις δηλωσεις αυτές αρνήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας όμως ότι η Ελλάδα θα ζητήσει αύριο την ενεργοποίηση κυρώσεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis κινείται τόσο κοντά στο Καστελλόριζο.

Τις τελευταίες 24 ώρες κλειστό παραμένει το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

 

Σε προληπτική καραντίνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καθώς μέλος του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, αν και υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε αρνητικό.

 

Ανέβηκαν στους 464 οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα. Τελευταία θύματα, ένας 79χρονος που νοσηλευόταν στον « Άγιο Σάββα» και μια 89χρονη στο «Αλεξάνδρα».

Έχουμε μία κατάληψη των κλινών εντατικής στην Αττική στο 60% και γύρω στο 40% στην υπόλοιπη επικράτεια. δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση διαχειρίσιμη.

 

Δεν θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, παρά μόνο αν πετύχουμε να έχουμε διψήφια νούμερα κρουσμάτων κορωνοιού, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Αλλαγή χρονιάς, όπως είπε, φέτος θα κάνουμε μόνοι μας.

 

Σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θέλουν να εξακολουθήσουν να έχουν την επιλογή της τηλεργασίας και μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems.

 

Χωρίς μετρό ηλεκτρικό και τραμ αύριο η Αθήνα από τις 2 μετά το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

24ωρη απεργία έχει προκηρύξει στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ το δευτεροβάθμιο σωματείο εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση πάντως δεν αναμένεται να είναι μαζική γιατί οι ενώσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

Στην αυριανή απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, το προσωπικό των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

 

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ στις 7.30, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της θέλει να πετύχει η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται το Κόσοβο στις 21:45 στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα