back to top
23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται έως αυτή την ώρα οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφορά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ζήτησε μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος. . «Εχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο.” τόνισε ο δικηγόρο του.

«Η απόφαση είναι προδήλως εσφαλμένη» και ασφαλώς «θα καταθέσουμε έφεση» τόνισαν οι συνήγοροι του Ηλία Κασιδιάρη ζητώντας την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, καθώς και το ελαφρυντικό της μη τήρησης του εύλογου χρόνου της δίκης. Την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι των Ελένη Ζαρούλια, και Πολύβιου Ζησιμόπουλου ενώ τα ίδια ελαφρυντικά συν αυτό της καλής διαγωγής μετά την πράξη ζήτησε ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού.

Μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου οι πρώην βουλευτές της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται 11 πρώην βουλευτές της ΧΑ.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι οι Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής ενώ ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο καθ’ ομολογία δολοφονος του Παύλου ΦΎΣΣΑ Γιώργος Ρουπακιάς και 15 από τους συνολικά κατηγορούμενους για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Να έχουν μαζέψει τα πράγματά τους μέσα σε μία μέρα και να φύγουν ζητά από τον συνδυασμό “Ελληνική Αυγή” του Ηλία Κασιδιάρη ο δήμος Αθηναίων. Το μεσημέρι και αφού ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την “Χρυσή Αυγή” υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων πήγαν στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού στην Ομόνοια, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, τα σφράγισαν και επέδωσαν εξώδικο βάσει του οποίου ζητούν από τον επικεφαλής της Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το κτήριο το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο δήμος όπως κάνει με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η απόφαση της άμεσης έξωσης του Ηλία Κασσιδιάρη από το δημοτικό κτήριο ελήφθη από το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έδωσε και εντολή να επανέλθουν στα πρότερα καθήκοντα τους οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν αποσπαστεί στα γραφεία της “Ελληνικής Αυγής”.

Τέσσερις ακόμη θανάτους, το τελευταίο 24ωρο, και 407 νέα κρούσματα κορονοιού, εκ των οποίων τα 194 στην Αττική, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά τα θύματα του φονικού ιού ανήλθαν σε 424 ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 20.947.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα 29 κρούσματα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από έκτακτη σύσκεψη, προχώρησε στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε Κοζάνη και Ιωάννινα. Στο πλαίσιο αυτό, από απόψε κιόλας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα ενώ απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτ ή λιτανείες.

Την απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Κύπρο, καταδίκασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” στην πρόεδρο της Κομισιόν.
«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις χθεσινές παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενημέρωσε , σε τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, νωρίτερα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης γνωστοποίησε ότι θα εγείρει το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο επερχόμενο ευρωπαικό συμβούλιο.

Δυνατότητα επιπλέον προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία δίνει στους δήμους τροπολογία οκτώ άρθρων, που ρυθμίζει θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο κούριερ και διανομείς, ζητώντας μεταξύ άλλων συμβασεις αορίστου χρόνου και πενθήμερη εργασία. Στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Πεδίο του Άρεως, από όπου θα ξεκινήσουν μοτοπορία.

Καιρός
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, αναμένονται αύριο στην Αττική
Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα