back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί και για δέκα ημέρες το καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης στο οποίο τέθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας Πέλλας και Πιερίας με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ άλλων, έως την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται η λειτουργία χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ενώ στα 50 άτομα είναι το ανώτατο όριο συνάθροισης για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εκείνες στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφοι. Σε παρόμοιο καθεστώς βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Εξάλλου σε ισχύ είναι και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική στο πρότυπο του Πόρου, της Πάρου και της Αντίπαρου.

Σε καραντίνα παραμένουν από την Δευτέρα 70 πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σταθμού του Κορωπίου όπου βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού.

Στα 209 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας εκ των οποίων τα 76 στην Αττική και τα 49 στη Θεσσαλονίκη. Στους 28 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τρεις οι επιπλέον θάνατοι, 238 στο σύνολο.

Διαμεσολαβητική προσπάθεια για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο μετά τις τουρκικές προκλήσεις, αναλαμβάνει η Γερμανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στην Άγκυρα για επαφές με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ως μία ακόμα πρόκληση της τουρκικής ηγεσίας χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την μετατροπή και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Θλιβερή εξέλιξη, χαρακτήρισε το γεγονός ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σημειώνοντας ότι η προσβολή πανανθρώπινων μνημείων για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων δεν μειώνει τα μνημεία, αλλά τους πολιτικούς πρωταγωνιστές.

Στη Γερμανία μεταφέρεται με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι. Το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας για τη Γερμανία, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το αεροσκάφος-ασθενοφόρο μεταφέρει τον Ναβάλνι, που βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», τη σύζυγό του, καθώς και μια ομάδα Γερμανών γιατρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το τρόπαιο του Europa League κατέκτησε η Σεβίλλη, η οποία επιβλήθηκε της Ίντερ, με 3-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα