back to top
18.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο κυρώσεων σε πέντε τράπεζες και Ρώσους ολιγάρχες

Διαβάστε επίσης

Κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρεις εύπορους Ρώσους ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Πρόκειται για τις Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Black Sea Bank. Τα πρόσωπα είναι οι Gennady Timchenko, Boris Rotenberg και Igor Rotenberg, που στοχοποιήθηκαν λόγω των στενών σχέσεών τους με τον Πούτιν.

Όπως έγινε γνωστό, όσα περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα «παγώσουν», ενώ στα πρόσωπα θα απαγορευτεί επιπλέον η είσοδος στη χώρα.

Όπως τόνισε ο Τζόνσον, αυτό είναι το πρώτο πακέτο κυρώσεων, ενώ θα ακολουθήσει και άλλο, εάν ο Πούτιν κινηθεί περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, είπε ότι θεωρεί «απαράδεκτο να γίνονται κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως το πρωτάθλημα ποδοσφαίου, σε ρωσικό έδαφος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Ουκρανία».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πλέον παραβιάσει την κυριαρχία της Ουκρανίας, υποστηρίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της «Cobra» – της κυβερνητικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου που χειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί.

Τόνισε επίσης ότι, η Βρετανία θεσπίζει ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων, επειδή «πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η παράλογη συμπεριφορά από την πλευρά της Ρωσίας», ενώ τονίζει ότι «η απομάκρυνση από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα βοηθούσε στην ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα πλήξουν τα «οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας».

Η πρώην συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι του Ηνωμένου Βασιλείου, χαιρέτησε τη δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την «ακλόνητη υποστήριξή του» στην ουκρανική κυριαρχία.

Εκφράζει ανησυχίες ότι η κατάσταση στην Ουκρανία αντανακλά μια ευρύτερη παγκόσμια τάση αυταρχικών κρατών που προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο σκέψης τους στους άλλους. Η μάχη που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι «η υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα