back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σολτς: Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία το κόστος θα είναι πολύ υψηλό

Διαβάστε επίσης

Η ουκρανική κρίση και η διαχείριση της πανδημίας ήταν τα βασικά θέματα της πρώτης ομιλίας του Όλαφ Σολτς ως Καγκελάριου, στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat).

«Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία, ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση θα είχε πολύ υψηλό κόστος και για την ίδια», δήλωσε ο Καγκελάριος και επανέλαβε ότι «έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε τον πόλεμο στην Ευρώπη και αυτό περιλαμβάνει και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για διάλογο», τονισε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε κ. Σολτς στις προσπάθειες του Σχήματος της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία) να προωθήσει μια διπλωματική λύση. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως επισήμανε, αναδείχθηκε και πάλι η σημασία των διατλαντικών σχέσεων και ασφαλώς η σημασία της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με την πανδημία ο κ. Σολτς άφησε να εννοηθεί ότι τα επιστημονικά στοιχεία επιτρέπουν «ένα πρώτο βήμα προς το άνοιγμα».

«Οι επιστημονικές προβλέψεις δείχνουν ότι επίκειται η κορύφωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, γεγονός το οποίο επιτρέπει ένα πρώτο βήμα προς το άνοιγμα και μπορούμε επίσης να εξετάσουμε την προοπτική περαιτέρω βημάτων για την άνοιξη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς από το βήμα της Bundesrat, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τόνισε πάντως ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και έτοιμοι για την περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί σημαντικά εκ νέου», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εκατομμύρια ηλικιωμένων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, αλλά «πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται».

Κλείνοντας ο Καγκελάριος τάχθηκε και πάλι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης από το φθινόπωρο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα