back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να ελέγξουμε τη βία στον ελληνικό αθλητισμό

Διαβάστε επίσης

«Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται στη δολοφονία, καθώς και για την επέκταση των ερευνών. Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της στενής παρακολούθησης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ΕΛΑΣ θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο το βάθος της και θα αναζητήσει και την εμπλοκή και άλλων ανθρώπων στο συγκεκριμένο περιστατικό και πρόσθεσε ότι «με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που έφτασε στην σύλληψη και οδήγησε στην Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο αυτού του εγκλήματος θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης, ενδεχομένως και σε διασυνδέσεις και με άλλα περιστατικά βίας».

Ερωτηθείς για το φαινόμενο της οπαδικής βίας ανέφερε ότι έχουμε ψηφίσει μία σειρά από ρυθμίσεις στο παρελθόν οι οποίες είχαν το αποτέλεσμα τους, «η πραγματικότητα είναι ότι τα περιστατικά σύγκρουσης, τα συσχετιζόμενα με τον αθλητισμό, βαίνουν μειούμενα».

«Προφανώς και δεν έχουν εξαλειφθεί και η τραγική αυτή απώλεια ενός νέου παιδιού υπογραμμίζει το χρέος μας να εντείνουμε τις προσπάθειές έτσι ώστε να τα εκμηδενίσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε σε αυτή την προσπάθεια και θα κάνουμε ότι απαιτείται για να ελέγξουμε κάθε τέτοιου είδους πυρήνα βίας που υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό, αξιοποιώντας τους νόμους και τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει και εδώ είμαστε για να πάρουμε και ότι άλλες πρωτοβουλίες απαιτούνται».

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με δίκη που εκκρεμεί από το 2019, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι σίγουρο ότι «θα διερευνηθεί το θέμα σε ότι αφορά την ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης στον συγκεκριμένο άνθρωπο και εκεί, αν χρειαστεί επιπρόσθετα να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, πρέπει να γίνουν».

«Προφανώς είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί, είναι μία απάντηση που την περιμένουν πολλοί και πρέπει να την δώσουμε. Γιατί καθυστέρησε η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες στο συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το εάν θα κάνει κάτι η κυβέρνηση για τους συνδέσμους, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στην χθεσινή αναλυτική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή και πρόσθεσε πως «ότι παραπάνω χρειαστεί να γίνει, γιατί είναι μία δυναμική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα γίνει».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε ή να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές που οδηγούν σε αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα και στον χώρο του αθλητισμού και αλλού», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο το θέμα της οπαδικής βίας, είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να το δούμε πάρα πολύ προσεκτικά και σε όλες του τις πτυχές και αυτό της νεανικής παραβατικότητας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα