back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Στυλιανίδη: Η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της

Διαβάστε επίσης

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση «εάν η κυβέρνηση στηρίζει» τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πάντως ότι «είναι επίσης σαφές ότι ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε και η προσπάθειά μας είναι συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να φθάσουμε σε ένα επίπεδο θωράκισης έναντι των φυσικών καταστροφών που θα είναι αντίστοιχο και των δικών μας απαιτήσεων και των αναγκών αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή λέγοντας ότι «θα έχουμε όλη την δυνατότητα και κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να επαναλάβουμε και να αναλύσουμε ζητήματα σχετικά με την διαχείριση των χιονοπτώσεων». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για μία σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν, που επηρεάσουν την ζωή τους και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Σε ερώτηση για τις αποζημιώσεις από την Αττική οδό ανέφερε πως για το ζήτημα αυτό υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών που θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις και θα προκύψουν οι κατάλληλες ανακοινώσεις», ενώ ερωτηθείς εάν θα υπάρξει κάποια αποζημίωση για όλους αυτούς που εξαιτίας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ έμειναν χωρίς ρεύμα, ανέφερε: «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανισμών που ενδεχομένως θα παρεμβαίνουν και αυτόματα θα αποζημιώνουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ό,τι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και από τον αρμόδιο υπουργείο».

Ερωτηθείς ειδικά για τα 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ακόμη ρεύμα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις ανακοινωσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν περίπου 200.000 σπίτια από το βράδυ της Δευτέρας και μετά που ήταν χωρίς ρεύμα, γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την πρώτη στιγμή από τον ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα εξακολουθεί να παραμένει αυτός ο αριθμός των ανθρώπων και καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού».

Σε ερώτηση εάν θα πάμε σε παράταση των μέτρων για την πανδημία ή θα ξεκινήσει από Δευτέρα η χαλάρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας και τι αντίστοιχο πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη, οι οποίες και αυτές, η μία μετά την άλλη, προχωρούν σε μία χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβάλλει». «Αλλά σε κάθε περίπτωση περιμένουμε το απόγευμα τις εισηγήσεις της Επιτροπής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τέλος εάν μετά την αναβολή ραντεβού για εμβολιασμό λόγω κακοκαιρίας αλλάζει κάτι σε σχέση με την λήξη, στις 31 Ιανουαρίου, του πιστοποιητικού εμβολιασμού όταν κάποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης λέγοντας πως «είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο».

«Εικάζω ότι αν πρέπει να γίνουν ορισμένες μικρές, ολιγοήμερες προσαρμογές, το υπουργείο Υγείας θα βγάλει τις αντίστοιχες ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος. Εάν χρειαστεί κάτι τέτοιο να γίνει», πρόσθεσε.

Aπόστολος Χονρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα