back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κ. Mανιάτης: Μέσα στη σημερινή ημέρα θα αποκατασταθεί πάνω από το 90% των βλαβών ηλεκτροδότησης στο Λεκανοπέδιο

Διαβάστε επίσης

 

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» μπορεί να βρίσκεται σε αποδρομή, κυρίως στην Αττική, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν και διαπιστώνονται σε πολλά επίπεδα. Και όχι μόνον στα βόρεια προάστια, όπου το αποτύπωμά τους είναι σοβαρότερο λόγω της έντασης της χιονόπτωσης, των χαμηλότερων θερμοκρασιών, της πτώσης δέντρων, αλλά κυρίως λόγω και των εκτεταμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Στην πλειονότητά τους δε, εντοπίζονται στο δίκτυο της χαμηλής τάσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ κ. Κώστα Μανιάτη τα σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα, είναι διάσπαρτα σε περιοχές και εκτός Λεκανοπεδίου από τον Μαραθώνα και τα Σπάτα, μέχρι την Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο, Ζωγράφου και Βύρωνα. Υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000. «Παλεύουμε να ηλεκτροδοτήσουμε τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα. Είναι περισσότερα από δύο χιλιάδες και λιγότερα από τρείς χιλιάδες».

Το πρόβλημα, όπως είπε στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, οφείλεται στην απόκλιση των εκτιμήσεων από την Τρίτη έως και σήμερα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης εξ αιτίας του μεγάλου όγκου του επιπλέον χιονιού που έπεσε, με συνέπεια να μείνουν και άλλες κατοικίες εκτός δικτύου.

Όπως τόνισε, «η διαδικασία είναι χρονοβόρα και το έργο μας δυσχεραίνουν πολλά εμπόδια, όπως η ολισθηρότητα σημείων όπου πρέπει να στηθεί ο γερανός, τα παρατημένα οχήματα σε δρόμους και τα πεσμένα κλαδιά δέντρων» . Εκτίμησε ωστόσο πως «θα υπάρξουν καθυστερήσεις, αλλά μέσα στη σημερινή ημέρα θα αποκατασταθεί πάνω από το 90% των βλαβών».

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δεν οφείλονται μόνο στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στο πεπαλαιωμένο δίκτυο, στο οποίο δεν έχει γίνει αναβάθμιση επί χρόνια, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιδιορθώσεις για την αποκατάσταση των βλαβών ακόμα και σε υπογειοποιημένα καλώδια.

Παράλληλα σημείωσε την «ανάγκη επιπλέον εργατοτεχνιτών με την απαραίτητη τεχνογνωσία για να μπορέσουν να δοθούν άμεσα αποτελεσματικές λύσεις».

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι «Δεν μπορεί η διαχείριση των πελατών να γίνεται μέσω call centers. Χρειάζεται να ακούει κάποιος υπεύθυνος από πρώτο χέρι τα προβλήματα, ώστε να γίνει καλύτερη συνεννόηση για τη επίλυσή τους και τη διόρθωση της βλάβης. Ο αριθμός επικοινωνίας αφορά σε όλη την Ελλάδα και μεταφέρουν τα λεγόμενα σε ένα κομπιούτερ, βάσει του οποίου εμείς μετακινούμαστε για τα περαιτέρω, μετά τον σχετικό έλεγχο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα