back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με τη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά και την προβολή του μηνύματος #WEREMEMBER ο Δήμος Αθηναίων τιμά τη σημερινή Ημέρα Μνήμης του ολοκαυτώματος. Η Αθήνα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παγκόσμια εκστρατεία “We remember”. Για να μάθουν, οι νέοι και οι νέες, τα παιδιά, τι συνέβη στα κολαστήρια των Ναζί. Για να μην σιωπήσει ποτέ ξανά κανείς παρευρισκόμενος, μπροστά στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, το μίσος. Για να σώσουμε και να σωθούμε.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο μέτωπο της πανδημίας

Παρά την σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊου, οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας επιμένουν και σήμερα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.712 νέες λοιμώξεις.. 633 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 112 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών, σε επιλέξιμους ασθενείς covid άνω των 18 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Σε μερική χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προχωρά το Υπουργείο Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Έτσι από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, ωστόσο παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες.

Με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ζητήματα της πανδημίας, της κακοκαιρίας και της ακρίβειας.. πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση ξεκινά στις έξι αύριο το απόγευμα στην Ολομέλεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο από τα έδρανα του κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Τριπλή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της ακρίβειας, της πανδημίας και των συνεπειών των φυσικών φαινομένων καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, θέτοντας παράλληλα ζήτημα ‘’βαθιάς θεσμικής παρακμής’’

Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, όμως δεν μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ώρα για εκλογές’’ είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. ”Πως συμβιβάζονται από τη μία να υπερψηφίζεις την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να υποστηρίζεις ότι δεν είναι ώρα για εκλογές μόνο ο κ Ανδρουλάκης το ξέρει” σχολίασε η ΝΔ. ‘’Δεν γίνεται να υπερψηφίσεις την πρόταση δυσπιστίας και να μην ζητάς εκλογές’’ ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. ‘’Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο’’ ανταπάντησε το Κίνημα Αλλαγής..,

Το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως, θα αναδείξει τις ευθύνες όλων των κομμάτων.

Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε εκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος των υποδομών, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία.

Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο ραντεβού στον ΟΠΕΚΑ. Πληροφορίες θα συνεχίσει να δίνει το τηλεφωνικό κέντρο 15 55.

Ο Δήμος Αθηναίων θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων και κλαδιών, ενώ βρισκόταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Στη διεθνή επικαιρότητα

«Η Ουκρανία είναι μόνο εταίρος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.. το άρθρο 5 της Συνθήκης Συλλογικής Άμυνας της Ουάσινγκτον δεν επεκτείνεται σε αυτήν. Το ΝΑΤΟ δεν έχει αναλάβει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τη χώρα” υποστήριξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, παραπέμποντας σε δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στολντεμπεργκ.

Κατά την εκτίμηση της ρωσικής διπλωματίας η στρατιωτική ένταση στην Ευρώπη θα μειωθεί εάν το ΝΑΤΟ αποσύρει τις δυνάμεις του από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στα αθλητικά νέα: Την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 36-37 στο ημίχρονο.

Καιρός: γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη – 5,8 βαθμοί Κελσίου, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα