back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαθίσταται πλήρως από τις 8 το πρωί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Οπως ενημέρωσε η εταιρεία, η διέλευση θα γίνεται χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των τελευταίων οχημάτων. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Καθαρό το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων. Τα συνεργεία του δήμου έχουν ρίξει 240 τόνους αλατιού στους δρόμους του κέντρου και στις γειτονιές, ενώ δίνουν βάρος στην διάνοιξη των μικρών δρόμων. Την ίδια στιγμή 57 συνεργεία και 213 εργαζόμενοι μαζεύουν τα δεκάδες πεσμένα δέντρα και κλωνάρια.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδοτησης στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές της Αττικής
Οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, καθώς με το πέρας των εργασιών εντοπίζονται περιορισμένες σποραδικές βλάβες στη Χαμηλή Τάση.

Οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για την αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σήμερα στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα γίνει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία, που θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Oι ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών σήμερα θα ανοίξουν για το κοινό από τις 10:00 το πρωί, με μειωμένο προσωπικό, λόγω προβλημάτων προσέλευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Οι υπόλοιπες ΔΟΥ σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο αλλά επίσης με μειωμένο προσωπικό.

Ακόμα δεν έφυγε η «Ελπίδα» έρχεται… νέα κακοκαιρία με χιόνια και βροχές. Για νέα επιδείνωση του καιρού προειδοποιoύν μετεωρολόγοι από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου χιόνια και βροχές αναμένεται να ενσκήψουν στα νότια και νοτιοανατολικά της χώρας.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην Αττική, ωστόσο δεν θα είναι συγκρίσιμες με αυτές που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Στις 17.960 οι νέες λοιμώξεις κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 115 άνθρωποι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 646.

Η επόμενη παραλλαγή που θα μας απασχολήσει θα είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον, εκτιμούν οι ειδικοί του ΠΟΥ προειδοποιώντας ότι η τωρινή ενθαρρυντική κατάσταση δεν είναι λόγος εφησυχασμού.

Το Ισραήλ διεύρυνε τα κριτήρια για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους ενήλικες κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι φροντιστές τους και άλλοι ενήλικες που διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Πορτογαλία – Περισσότερες από 65.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης χθες το πρωί σε εξαώροφο κτίριο στη Συγγρού. Αυτό που εξετάζεται είναι αν υπήρχαν μπουκάλες αερίου στον χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της διαρροής φυσικού αερίου.

Καταβάλλονται σήμερα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ.

Η Δύση βρίσκεται σε «πολεμική μέθη» και επιδιώκει προβοκάτσια στην Ουκρανία, κατήγγειλε μιλώντας σε ειδική ακρόαση για τη ρωσική εξωτερική πολιτική στην ολομέλεια της κάτω Βουλής, ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για σοβαρό διάλογο με τη Ρωσία, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, καλώντας για ακόμη μία φορά τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την ένταση.

Η Ρωσία θα ήταν απερίσκεπτη να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία και σε αυτήν την περίπτωση η Τουρκία θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο ως μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με λίγους βοριάδες. Η Θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα