back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Επιδείνωση των φαινομένων με πυκνές χιονοπτώσεις έως και αύριο – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Εκτός από πυκνά χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε ακόμη και υδροσίφωνα. Το φαινόμενο καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στις Στενιές Άνδρου και το βίντεο κατέγραψε καιρική κάμερα που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή και δημοσιεύει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν τις επόμενες ώρες με τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Πυκνές χιονοπτώσεις και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στην Αττική, με βαθμιαία όμως εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Ειδικότερα:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 03 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από -10 (μείον 10) έως -01 (μείον 1) βαθμό Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από -08 (μείον 8) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 03 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το βράδυ στις Κυκλάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμενονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Την Τετάρτη

Σε νότια Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική
Μακεδονία τοπικά στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην Ήπειρο τις βραδινές ώρες θα
σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και από το βράδυ στα βόρεια σχετική βελτίωση του καιρού. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και μόνο στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα