back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εισβολή της «Ελπίδας» – Απροσπέλαστα τα βόρεια προάστια – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Διαβάστε επίσης

Από τα βορειοδυτικά και νωρίτερα από οτι αναμενόταν  εισέβαλε στην Αττική το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκαλώντας πολλά προβλήματα, κυρίως στα βόρεια και βόρειο δυτικά προάστια, όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αλλεπάλληλες είναι οι προειδοποιήσεις και  έκκλησεις  των αρχών προς τους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων και να επιδείξουν «μεγάλη προσοχή κατά το επόμενο διήμερο προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα εγκλωβισμών ή και τραυματισμών τους». H πυκνή χιονόπτωση δεν άφησε ανεπηρέαστους τους βόρειους σταθμούς του Μετρό H κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά μονο στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη. Είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας λόγω της χιονόπτωσης στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

– Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας “Το νέο φαράγγι” έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.

– Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού “Αγιος Μερκούριος” έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής σημεία:

  • ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO.
  • ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH.
  • ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.
  • ΣTHN ΛEΩΦOPO ΠAPNHΘOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY TEΛEΦEPIK KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.
  • ΣTHN OΔO ΔIONYΣOY AΠO TO YΨOΣ TOY 414 ΣNEN ΠPOΣ TON AΓ. ΠETPO. και
  • AΠAΓOPEYΣH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN ΦOPTHΓΩN ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON PEYMA ΠPOΣ ΘHBA.
    Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, παρέχεται η δυνατότατα εξυπηρέτησης περιστατικών υγείας μέσω των ειδικών μονάδων απεγκλωβισμού και άμεσης επέμβασης τις οποίες συνέστησε πρόσφατα η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ, με ειδικά ερπυστροφόρα οχήματα στελεχωμένα από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Τα πρώτα προβλήματα εγκλωβισμού οχημάτων σημειώθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας, στο ύψος του Αγ. Στεφάνου μετά την απόφαση της Τροχαίας να κλείσει την εθνική οδό για τα φορτηγά, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.
Στο έργο του απεγκλωβισμού επιχειρούν από την πρώτη στιγμή τα εκχιονιστικά και τα ανάλογα οχήματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεών της ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε ότι το πρόβλημα δημιουργείται από αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ υπήρχε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στον παράδρομο της Αθηνών- Λαμίας. «Τα εκχιονιστικά της περιφέρειας δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους γιατί είχαμε αυτοκίνητα εγκλωβισμένα. Είναι δύσκολο να καθαρίσει ο δρόμος, είναι σφοδρή η χιονοθύελλα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα στον παράδρομο της εθνικής υπάρχουν 6 εκχιονιστικά μηχανήματα και δίνουν μάχη να μην κλείσει ο δρόμος.

Η Περιφέρεια ενημέρωσε  ότι με τη χρήση του διανεμημένου σε καίρια σημεία αλατιού συνολικής ποσότητας 2.5 τόνους διατηρήθηκε ανοιχτό το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, όπου επικρατεί έντονη χιονόπτωση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και το μήνυμα μέσω του 112 που προειδοποιεί για πολύ έντονες χιονοπτώσεις.

Στην Εθνική Οδό η απαγόρευση επεκτάθηκε και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού, Κατεχάκη, Λ. Κύμης, Λ. Αμαλίας αλλά και προς Πεντέλη παρέμειναν ανοικτές με μικρά προβλήματα χάρη στο αλάτι που είχαν από χθες το βράδυ ρίξει 87 συνολικά εκχιονιστικά μηχανήματα . Παρα τις εκκλησεις οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, συνεχιζουν να κινούνται στο οδικό δίκτυο, ακινητοποιούνται και δυσκολεύουν τη διέλευση των εκχιονιστικών.

Εν τω μεταξύ, επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας δίνει, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα