back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη αναγνώρισε και δεύτερο άτομο – Η τοξικολογική εξέταση και οι απειλές κατά της ζωής της

Διαβάστε επίσης

Η 24χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αναγνώρισε σύμφωνα με τις πληροφορίες, και δεύτερο πρόσωπο που ενεπλάκη στην σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα και οι πληροφορίες για ένα επαναλαμβανόμενο μοντέλο σεξουαλικών αδικημάτων,με ίδιους πρωταγωνιστές σε βάρος νερών κοριτσιών κυρίως στην Θεσσαλονίκη οδήγησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, σε παρέμβαση ζητώντας να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του  Mega, η 24χρονη  κοπέλα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ δέχεται απειλές για τη ζωή της. Συμφωνα με τον δικηγόρο της αλλα και τον εργοδοτη της, «φιλοξενείται σε μυστικό τόπο, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές, προσπαθεί και φυλάγεται» είπε χαρακτηριστικά ο εργοδότης της 24χρονης.

«Δεν είναι μόνη της. Καθημερινά και συνεχώς υπάρχουν άνθρωποι δίπλα της» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, παραγγέλεται στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ‘Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος το ανακριτικό έργο στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου «να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων – καταγγελλομένων επιτάσσει».

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που αφορα τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών, και την οποία ζήτησε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος . Ερευνάται εάν οι εμπλεκόμενοι είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Στην Θεσσαλονίκη, εν τω μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Αν επιβεβαιωθεί η χρήση ουσιών, η δίωξη για τις κατηγορίες θα ήταν ακόμα βαρύτερη και φθάνει μεχρι και τα ισόβια. 

Σήμερα ο υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο έκανε την καταγγελία η 24χρονη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε.«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», είπε ο κ. Συμεωνίδης.

Οι καταγγελίες από νεαρές γυναίκες που βίωσαν το ίδιο μοντέλο σεξουαλικής κακοποίησης σε κλειστά πάρτι με προσκλήσεις,  πολλαπλασιάζονται. Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης μιλώντας στην “Καθημερινή” αποκαλύπτει ότι μέσω που λογαριασμού του στο Instagram, που ανέδειξε και την καταγγελία για βιασμό της 24χρονης την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη, γίνεται αποδέκτης σωρείας καταγγελιών από κορίτσια 17-25 ετών που του κοινοποιούν περιστατικά με πολλές ομοιότητες, γεγονός που παραπέμπει σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο οποίο εμπλέκεται το ίδιο ξενοδοχείο και ο ίδιος κύκλος προσώπων.

Οπως σημειώνει μιλώντας στην «Κ», ο κ. Γκιώνης, οι περισσότερες κοπέλες που τον προσεγγίζουν του περιγράφουν ότι έχουν κληθεί σε πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο και αναφέρουν περιστατικά στα οποία έχουν ναρκωθεί και έχουν λιποθυμήσει. «Πολλές είναι τυχερές και τις έχουν μαζέψει οι φίλες τους», δηλώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν ξυπνήσει μόνες σε ένα δωμάτιο όπως καταγγέλλει και η 24χρονη– χωρίς να θυμούνται τίποτα από την προηγούμενη βραδιά. Στις περιπτώσεις αυτές, φοβούμενες τις επιπτώσεις, έχουν φύγει χωρίς να καταγγείλουν τίποτα.

Μία ακόμα εκδοχή που περιγράφουν νεαρές γυναίκες στον κ. Γκιώνη είναι ότι τις έχουν προσεγγίσει άλλες γυναίκες μέσω λογαριασμών στο Instagram και τις έχουν καλέσει σε αντίστοιχα πάρτι λέγοντάς τους ότι «θα περάσουν καλά». «Κάποιες από αυτές τις κοπέλες προλαβαίνουν και φεύγουν από τα πάρτι», δηλώνει ο ακτιβιστής, εξηγώντας πως συχνά αυτές τρομάζουν όταν αρχίζουν να βλέπουν ναρκωτικά αλλά και άλλες κοπέλες να εξαφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα