back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α. Χαρίτσης: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας στη χώρα

Διαβάστε επίσης

 

«Η κυβέρνηση μετεωρίζεται μεταξύ αδράνειας και επίκλησης διεθνών αιτιών για την κρίση, κάτι που δείχνει την αδυναμία της να παρέμβει, ενώ αυτό στοιχίζει πολύ ακριβά στους Έλληνες πολίτες, στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις…. Η ακρίβεια μαζί με την πανδημία είναι τα μείζονα ζητήματα για την κοινωνία» είπε στον Αθήνα 984, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο πρόσθεσε ότι «Τον προηγούμενο Φλεβάρη κάναμε παρέμβαση στη Βουλή μετά από μηνύματα του κατασκευαστικού κλάδου για διαφαινόμενες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, προειδοποιώντας για διαμόρφωση καθεστώτος αυξήσεων».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ «έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο πρωτοβουλία μας για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης και στο φυσικό αέριο».

Υποστήριξε ότι «το όποιο δημοσιονομικό κόστος θα συμψηφιστεί με την ελάφρυνση που θα υπάρξει για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να το καλύψουν στο επόμενο διάστημα» λέγοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκει σύμφωνους και βουλευτές της ΝΔ, αναμένοντας την υπερψήφισή της.

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ουσιαστική παρέμβαση για την ενεργειακή πολιτική με ρύθμιση των αγορών και αυστηροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου, υποστηρίζοντας ότι «τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η Ελλάδα είχε την υψηλότερη πανευρωπαϊκά χονδεμπορική τιμή ρεύματος» ενώ κατήγγειλε φαινόμενα κερδοσκοπίας στις τιμές των αγαθών στα σούπερ μάρκετ, όπως και στις χρεώσεις των τηλεπικοινωνιών.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κατεύθυνση αλλαγής των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, σε μια λογική όχι επιστροφής σε κανόνες αυστηρής λιτότητας, αλλά στη βάση της δυνατότητας συνέχισης της επεκτατική πολιτικής, όπως ευτυχώς έκανε η ΕΕ, μετά από μια δεκαετία» είπε.

Και τόνισε πως αυτή η αλλαγή στάσης με μόνιμα χαρακτηριστικά, συνιστά όρο επιβίωσης για τη χώρα μας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στο σύνολο των κρατών της ΕΕ.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμο το ευρωπαϊκό ζήτημα. Ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του τον Δεκέμβριο, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο συνειδητοποίησης της ανάγκης συμπερίληψης κοινωνικών παραμέτρων για το πως αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ανάπτυξης, της εξαίρεσης συγκεκριμένων δαπανών από τον υπολογισμό του ελλείμματος και της διαμόρφωσης ενός κοινωνικού πλαισίου, που θα αφήνει στις χώρες ένα περιθώριο άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε.

Σε ερώτηση αν βλέπει παρέμβαση από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με την άσκηση διώξεων σε δημοσιογράφους, ο κ Χαρίτσης απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποια παρέμβαση μπορεί να έχει υπάρξει, εκτιμώντας ωστόσο ότι «το γεγονός της δίωξής τους με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δείχνει ότι υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα