back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Μπίνης στην ΕΡΤ: Το τρικ των καταστηματαρχών που παρά το πρόστιμο εξακολουθούν να λειτουργούν

Διαβάστε επίσης

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που διενεργεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας μίλησε στην ΕΡΤ ο διοικητής της Αρχής Άγγελος Μπίνης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι έλεγχοι οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας 16 επιχειρήσεων το τελευταίο τριήμερο.

Ο ίδιος εστίασε και στις περιπτώσεις υποτροπής καταστημάτων, τα οποία προβαίνουν σε αλλαγή εμπορικής επωνυμίας ή και νομική μορφή, κι έτσι στην ίδια διεύθυνση, όταν επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο αλλά και αναστολή λειτουργίας, συνεχίζουν να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το τελευταίο τριήμερο ανεστάλη η λειτουργία 16 επιχειρήσεων. Στις 7, από τις περιπτώσεις, ο λόγος ήταν η είσοδος πελατών χωρίς πιστοποιητικό, στις 4 ήταν η υπέρβαση ωραρίου αντίθετα στα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ενώ στις 3 ήταν για χρήση μουσικής.

Έρχεται νέα ΚΥΑ αυστηροποίησης του αντικαπνιστικού νόμου

Ο κ Μπίνης πρόσθεσε ότι εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, με στοχευμένους ελέγχους αποκλειστικά για τον καπνό και προανήγγειλε νέα ΚΥΑ που θα αποσαφηνίζει και τι θα ισχύει για τα προϊόντα ατμίσματος και τους ναργιλέδες.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα