back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η σταδιακή υποχώρηση των κρουσμάτων.

Δεκαεννέα χιλιάδες 772 οι νέες λοιμώξεις στη χώρα 7.758 καταγράφηκαν στην Αττική και 1.939 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 412.913 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 4,79%.5.360 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους.

Το τελευταίο 24ωρο 72 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 679 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στις αρχές Φεβρουαρίου συνεδριάζει ο ΠΟΥ για να εξετάσει τα αντιϊκά χάπια Merck και Pfizer. Ανοίγει, εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας η πλατφόρμα για τη χορήγηση των 5.700 αντιϊκών χαπιών της Merck στη χώρα μας. Θα χορηγούνται από τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέσω συνταγογράφησης, αλλά με υπογραφή του ασθενούς, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα η οριστική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις αρχές Φεβρουαρίου η παραλαβή 4.000 αντιϊκών φαρμάκων της Pfizer, από τις 15.000 που έχει παραγγείλει η χώρα μας, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

“Τον Φεβρουάριο, εάν δεν εμφανιστεί άλλη παραλλαγή, θα έχουμε μια ενδημική κατάσταση”, εκτίμησε, μιλώντας στον Αθήνα 984, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό 14χρονος από τη Φθιώτιδα, που νοσηλευόταν στο “Παίδων”. Τόσο το παιδί όσο και οι γονείς του, που επίσης νοσούν, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιπλέον κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των γυμναστηρίων και των κέντρων ευεξίας, περιλαμβάνονται στα τρία επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αναστολή μόνο για το 25% των εργαζομένων σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως η εστίαση, στο 100% των εργαζομένων στη νυχτερινή διασκέδαση.

 

Καταγγελίες ότι διαγνωστικά εργαστήρια χρεώνουν ακριβότερα από 47 ευρώ το PCR αν βγεί νωρίτερα το αποτέλεσμα έχει δεχθεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων .

 

Eκ διαμέτρου αντίθετα τα συμπεράσματα των πορισμάτων των κομμάτων αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα. Ποινικές ευθύνες βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τα κονδύλια που δόθηκαν στα ΜΜΕ, ζητώντας τη διαβίβαση των στοιχείων στη Δικαιοσύνη.

Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών, όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, δηλώνει η ΝΔ.

“Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

“Προκύπτουν τουλάχιστον σοβαρές πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης, το συμπέρασμα του ΚΚΕ.

Τα πορίσματα θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διατυπωθεί εγγράφως αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές.

 

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και της συγκατηγορουμένης του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Με την έναρξη της διαδικασίας από την πλευρά των κατηγορουμένων υποβλήθηκε ένσταση για ακυρότητα της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για το κρίσιμο αυτό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου 2022, ενώ ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων.

Την πολιτική, αλλά όχι την ποινική ευθύνη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 δήλωσε ότι αναλαμβάνει η τέως Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου.

Ανοιχτές και σήμερα οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

 

Σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε η Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι που διοργανώθηκαν, εν μέσω εθνικού πένθους, κατά την παραμονή της κηδείας του συζύγου της βασίλισσας, πρίγκιπα Φιλίππο και ενώ η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε εκ νέου η πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της νέας απόφασης για ακύρωση της βίζας του και απέλασή του από την Αυστραλία. Την Κυριακή, η νέα δίκη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, με διαφορετικό δικαστή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με νεφώσεις το μεσημέρι

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς.

10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα