Η επεξεργασμένη ή ραφιναρισμένη ζάχαρη είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. «Κρύβεται» στις ετικέτες με τις ονομασίες: μαλτόζη, φρουκτόζη, σιρόπι ζάχαρης, υδρολυμένο άμυλο και υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα.
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γιατροί μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η ζάχαρη για την υγεία μας. Είναι η κυριότερη αιτία του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.
Μαθαίνοντας να καταναλώνεις ζάχαρη με μέτρο (όχι περισσότερο από 25 γραμμάρια την ημέρα), ένα άτομο θα είναι σε θέση να βελτιώσει την επιδερμίδα, να απαλλαγεί από την αϋπνία και τα οδοντικά προβλήματα και να ομαλοποιήσει τη λειτουργία του εντέρου.
Ο συνδυασμός μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων και η αποφυγή των γλυκών δεν συνιστάται. Για να διατηρηθούν τα επίπεδα γλυκόζης, το μενού πρέπει να περιέχει αργά αφομοιώσιμους υδατάνθρακες – φαγόπυρο, πλιγούρι βρώμης, κριθάρι, καστανό ρύζι. Είναι σημαντικό να παραμείνετε χορτάτοι και να κόψετε τα συνηθισμένα σνακ.