back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ενισχύεται η Δημοτική Αστυνομία με διοικητικούς υπαλλήλους

Διαβάστε επίσης

Στην ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό προχωρά η κυβέρνηση καθώς με το άρθρο 111 του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται διοικητικοί υπάλληλοι των δήμων να ασκούν καθήκοντα δημοτικού αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, προστίθεται νέα περίπτωση δ’ στην παρ.3 του αρ.1 «Αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας» του ν.3731/2008, η οποία ορίζει τα εξής:
« δ) Εξαιρετικά, σε Δήμους όπου
– Δεν έχει συσταθεί με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας Δημοτική Αστυνομία
– Δεν έχει στελεχωθεί με προσωπικό, δύναται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με επιμέλεια του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ανατίθεται σε κλάδους Υπαλλήλων Διοικητικού, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην ελεγχόμενη στάθμευση οχημάτων. Η αρμοδιότητα παύει κατόπιν στελέχωσης της εκάστοτε Δημοτικής Αστυνομίας, με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. »

Η Κυβέρνηση, στην Έκθεση που συνοδεύει το άρθρο, αναγράφει ότι με αυτό: « Αντιμετωπίζεται το ανακύπτον, από την ελλιπή στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ζήτημα ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην ελεγχόμενη στάθμευση ».
Να σημειωθεί ότι μετά από πίεση των δημάρχων της χώρας, ειδικά των μεγάλων και των τουριστικών δήμων, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Δημοτική Αστυνομία τόσο σε προσωπικό όσο και σε αρμοδιότητες. Προς σε αυτή την κατεύθυνση έχει συσταθεί σχετική επιτροπή η οποία μέσα στο 2022 θα δώσει το πόρισμα της και το οποίο θα προβλέπει προσλήψεις τουλάχιστον 2.000 δημοτικών αστυνομικών καθώς και νέες αρμοδιότητες.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα