back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έπειτα από 16 χρόνια η Καγκελαρία έχει νέο ένοικο

Διαβάστε επίσης

Ο Όλαφ Σολτς ορκίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, λίγη ώρα μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος Καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Νωρίτερα, η Άγγελα Μέρκελ παρέδωσε το γραφείο της στον Όλαφ Σολτς, ευχόμενη «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα».

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας», είπε η κυρία Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στην Καγκελαρία. «Πετύχατε σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο νέος Καγκελάριος, προσφέροντας στην τέως, πλέον, Καγκελάριο μια ανθοδέσμη. Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην Καγκελαρία, καθώς η κυρία Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συνεργασία για μια ισχυρή Ευρώπη

Σε μια συνεργασία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, «για μια ισχυρή Ευρώπη» προσβλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με μήνυμά της στο twitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, γράφοντας τα εξής: «Συγχαρητήρια αγαπητέ Όλαφ Σολτς για την εκλογή σου και το διορισμό σου ως ομοσπονδιακός καγκελάριος. Σου εύχομαι καλή αρχή και ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με αυτοπεποίθηση για μια ισχυρή Ευρώπη. Ανυπομονώ να σε συναντήσω σύντομα στις Βρυξέλλες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα