14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, θα βρεθούν οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτηση τους στο σχολείο μέχρι το γυμνάσιο. Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους, επικαλούμενοι την πανδημία.

99 θανάτους και εφτά χιλιάδες εννέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 697 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 2.038 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους.

Αντί για περιορισμό του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση ακύρωσε διαγωνισμό για νέα λεωφορεία δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με μέλη του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

«Εξαιτίας αυτής της έλλειψης οχημάτων βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές του «ποδαριού», με leasing οχήματα χωρίς παράθυρα, όταν βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας

Νέα μηνύματα για την τουρκική επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά απέναντι στην Κύπρο έστειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης κατά την τριμερή συνάντηση, που είχαν σήμερα στο Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα για να υπάρξει μια δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Σότσι της Ρωσίας, όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Μόσχα θα υποστεί «σοβαρές κυρώσεις», κυρίως οικονομικής φύσης, στην περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που είχε δίωρες συνομιλίες, με τον Ρώσο ομόλογο του. Ο κ. ΜΠάιντεν εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον και των Ευρωπαίων συμμάχων της για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας. Την Πέμπτη, ο κ. Μπάιντεν θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει «εντός των επόμενων ημερών» με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της, η Μόσχα χαρακτήρισε «ειλικρινή και επαγγελματική» την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο προέδρων, ενω ο Πούτιν πρότεινε στον Μπάιντεν να αρθούν οι περιορισμοί στη λειτουργία των διπλωματικών αποστολών τους, καθώς η συνεργασία των χωρών τους δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ο ρωσικός στρατός δεν αποτελεί απειλή για την Ουκρανία, παρά την παρουσία του στα σύνορα, διαβεβαίωσε απόψε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

To δρόμο για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, τα ακίνητα, τα λιπάσματα, τα αγροτικά μηχανήματα και τα φυτοφάρμακα, αρχικά από το 2025, άνοιξε σήμερα το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση του Εκοφίν, η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών, ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά στο επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega.

Ερωτηθείς για την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου, προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί, τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος, προσθέτοντας πως πρέπει να τηρηθεί το Καταστατικό του κινήματος».

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου» σχολιάζουν κύκλοι του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε εορταστικούς ρυθμούς από σήμερα ο δήμος Αθηναίων. 38 ημέρες, 52 σημεία σε όλη την πόλη, 6 χριστουγεννιάτικα χωριά, Παγοδρόμιο και δράσεις για όλη την οικογένεια – ανάμεσα στα δρώμενα – που θα μας ταξιδέψουν και θα μας συντροφεύσουν τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 102-83 του Λαυρίου για την 9η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ. Ωστόσο στο 33ο λεπτό του αγώνα τραυματίστηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς και αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα