back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» διεμήνυσε στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κοινή συνέντευξή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν από το Σότσι.

«Το πλαίσιο που έχουμε προσδιορίσει με την Τουρκία είναι πολύ σαφές: οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μόνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να συνάπτει συμφωνίες οριοθέτησης με χώρες όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος.

Σε μια νέα προκλητική τοποθέτηση ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως η μόνη εισβολή που έχει γίνει στην Κύπρο έγινε από τους Έλληνες το 1963. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη των ΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι για την επιτυχία της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται ομοφωνία και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.

Τη μείωση στους 3 μήνες της διάρκειας της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, από έξι που ισχύει σήμερα, εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Μια ενισχυτική δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για την Covid-19 φαίνεται να παρέχει ισχυρή προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσαν επίσημα οι εταιρείες αναφερόμενες στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού έχει εντοπισθεί σε 57 χώρες, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν μια «κρυφή» έκδοση της μετάλλαξης Όμικρον που δεν μπορεί να διακριθεί από τις άλλες στα μοριακά τεστ (PCR) που χρησιμοποιούνται ευρέως για να υπάρχει μια γρήγορη εικόνα της εξάπλωσης του σε όλο τον κόσμο.

Διαψεύδει ως fake news ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις καταγγελίες ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών. «Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», σχολίασε o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε 1.000 λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, ενώ μόλις 15 από τα 85.000 και πλέον τμήματα σε όλη την χώρα, που αντιστοιχούν στο 0,01%»,παραμένουν κλειστά», ανέφερε στη Βουλή , η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπεραμυνόμενη της τροπολογίας με την οποία οι γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο,επικαλούμενοι λόγους που σχετίζονται με την πανδημία,θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο, η κ.Κεραμέως, αν και χαρακτήρισε μεμονωμένες αυτές τις περιπτώσεις, επισήμανε ότι χρέος της Πολιτείας είναι να προστατεύσει την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Έως τις 31 Ιανουαρίου η παράταση για την υποβολή του Πόθεν Έσχες.

Ο νέος Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο οποίος ορκίστηκε διαδεχόμενος την Άγκελα Μέρκελ, έπειτα από 16 χρόνια στην καγκελαρία, θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευη, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την προετοιμασία της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα . Σε μια συνεργασία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, «για μια ισχυρή Ευρώπη» προσβλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οπως εγραψε ξη ιδια στο τουιτερ

Στην αθλητική επικαιρότητα, στις 10.00 το βράδυ το σούπερ ντέρμπι Μπάγερν – Μπαρτσελόνα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Kαι ο καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αναμένονται αύριο στην Αττική. Εως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα