back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δεκέμβριος 2021: Οι τελευταίες εκκρεμότητες με την εφορία και οι υπόχρεοι συμπληρωματικών δηλώσεων

Διαβάστε επίσης

Μόλις 28 ημέρες περιθώριο έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι ώστε να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες που έχουν με την εφορία για το 2021, καθώς εκτός από τις πληρωμές του δόσεων του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι στο τέλος του χρόνου τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά που έλαβαν τα τελευταία χρόνια ή για φόρους που τους καταλογίστηκαν , μετά από ελέγχους της εφορίας για εισοδήματα που απέκρυψαν.

Οι φορο-εκκρεμότητες για το 2021 είναι οι εξής:

  1. Όσοι συνταξιούχοι η μισθωτοί έλαβαν αναδρομικά από το 2014 έως το 2020 και δεν τα δήλωσαν τις επόμενες χρονιές που τα εισέπραξαν θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις στην εφορία επιλέγοντας και τα φορολογικά έτη στα οποία ανάγονται οι αναδρομικές αποδοχές. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται επίσης γιατροί του ΕΣΥ για αμοιβές που εισέπραξαν αλλά δεν δήλωσαν από απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων,οι αγρότες που έλαβαν επιδοτήσεις καθώς και άνεργοι που έλαβαν αναδρομικά επιδόματα που δεν δήλωσαν..
  2.  Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου έχουν οι κληρονόμοι ώστε να υποβάλλουν δήλωση εισοδήματος για αποβιώσαντα εντός του 2020 ,είτε χειρόγραφα είτε με e-mail στην αρμόδια εφορία..Εάν προκύψει επιστροφή φόρου αυτή διανέμεται στους κληρονόμους.
  3. Όσοι εντοπίστηκαν να έχουν αποκρύψει στο παρελθόν εισοδήματα και τους καταλογίστηκε φόρος έχουν περιθώριο μέχρι τέλος του χρόνου να υποβάλλουν χειρόγραφα φορολογική δήλωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  4. Όσοι απέκτησαν εντός του 2021 χρήματα μέσω γονικών παροχών καλόν είναι το δηλώσουν ώστε να αποφύγουν την παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης.
  5. Όσοι μετέφεραν στο εξωτερικό την κατοικία του το 2020 υποχρεούνται να δηλώσουν τα όποια εισοδήματα απέκτησαν ατη χώρα μας ακόμη κι αν πρόκειται για τόκους τραπεζικών καταθέσεων που διατηρούν στην Ελλάδα.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα