back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ένα ειδικό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, παρουσίασε χθες μέσω 13 σχετικών podcast ο Αθήνα 9.84 στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«Όταν σταματήσουν οι γυναίκες να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές, θα δυσκολευτούν και οι άντρες να τις ασκήσουν», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣΑκελλαροπούλου που μίλησε στην Ελεονώρα Ορφανίδου.

«Αν έχεις βρεθεί έστω και λίγο κοντά στην κακοποίηση, ξέρεις καλά πόσο δύσκολο είναι να σηκωθείς και να κάνεις το επόμενο βήμα. Η κοινωνία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μην μπορείς να μιλήσεις», δήλωσε η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου και την Σοφία Μπερετάνου.

Στο μέτωπο της πανδημίας…

6.565 νέα κρούσματα, ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 78 άνθρωποι κατέληξαν. 621ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τη χορήγηση των δυο χιλιάδων μονοκλωνικών αντισωμάτων ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Δέκα νοσοκομεία θα κάνουν την έγχυση των αντισωμάτων σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο WWW.athina984.gr

Θα αργήσουμε να δούμε κάμψη του αριθμού των καθημερινών θανάτων και των διασωληνωμένων», προειδοποίησε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Τόνισε ότι αυτή την στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν 54 χιλιάδες ενεργά κρούσματα.

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με θέμα τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

Επίθεση προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Λάρισα. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «απουσία συναίσθησης του δράματος της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνοντας: «δεν έχει ιδέα για το πώς περνούν και πως αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα.

Ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να ανταλλάξουν απόψεις για το τι πρέπει να γίνει, αναφορικά με την πανδημία.

Καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας. Γιατί από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό. Να ανοίξουμε τον δρόμο που μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά κράτη λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ολλανδίας σκοπεύει να θέσει εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της διατήρησης απόστασης 1,5 μέτρου για τους πολίτες άνω των 18.

Στην Τσεχία, από σήμερα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ θα κλείνουν στις 22.00, θα ακυρωθούν μεγάλης κλίμακας αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις..

Η Πορτογαλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, επέβαλε εκ νέου περιορισμούς.

Σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη η πορεία των γυναικών που διαδήλωναν ενάντια στην έμφυλη βία και με αίτημα την επιστροφή της Τουρκίας στη Διεθνή Σύμβαση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι διαδηλώτριες φώναζαν συνθήματα και κατά της κυβέρνησης για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, καλώντας τον Ερντογάν να παραιτηθεί. Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει το πλήθος.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εντός έδρας της Ζενίτ με 70-64, μετά από πέντε διαδοχικές ήττες στην Eurolague. Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα