back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι θα κάνουμε σήμερα; 24-11-2021

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνονται δύο σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ. Ένα virtual και ένα σε φυσικούς χώρους.

Από σήμερα έως τις 28 Νοεμβρίου , το δίκτυο «οι Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση» και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν το 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 50/50 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλο αφιέρωμα στη Βρετανίδα ντοκιμαντερίστρια Κιμ Λοντζινότο, με σειρά προβολών και masterclass ανοιχτό στο κοινό, καθώς και το στρογγυλό τραπέζι «Όχι, δεν είναι η ιδέα σου!», με συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου και φεμινιστικών οργανώσεων. Θα προβληθούν συνολικά 20 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διοργανώνει σειρά προβολών στην Αττική αλλά και σε 8 πόλεις της Ελλάδας έως τις 28 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο θέματα έμφυλης αλλά και κοινωνικής βίας αλλά και την εμπορευματοποίησή της από τα media. Θα προβληθούν οι ταινίες Τhe noir project του Γρηγόρη Βαρδαρινού, Every Sunday της Καίτης Παπαδήμα, Fake news του Δημήτρη Κατσιμίρη και Testing Greta της Abbie Lucas.

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από τη Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα