back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχονται προσλήψεις και αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη Δημοτική Αστυνομία προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών καθώς εδώ και αρκετό καιρό τόσο οι δήμοι όσο και η κυβέρνηση έχουν διαπιστώσει ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να βοηθήσουν αισθητά την ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των ελέγχων, ενώ από μόνοι τους συνεισφέρουν σημαντικά στην καλή λειτουργία των πόλεων.

Στο τραπέζι του διαλόγου όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών είναι η «η αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και η διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων για την επικαιροποίηση και αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει τις αρμοδιότητες και τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος θεσμός που να ανταποκρίνεται στις μεταβολές που έχουν επέλθει, ιδίως μετά την επανασύσταση της υπηρεσίας και στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι η Δημοτική Αστυνομία πρόκειται να ενισχυθεί με νέες αρμοδιότητες και όχι μόνο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις που θα ξεπεράσουν τις 2.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα καθώς υπάρχουν εκατοντάδες δήμοι που θέλουν δημοτικούς αστυνομικούς και ειδικά οι τουριστικοί αλλά και οι μεγάλοι που ζητούν επιπλέον προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι οι μεγάλοι δήμοι, όπως Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη, έχουν επισημάνει τον καθοριστικό ρόλο της Δημοτική Αστυνομίας στους δήμους καθώς βοηθά σε τομείς κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και λειτουργίας της πόλης.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα